Objavljena knjiga DYNAMICS OF ORGANIZATIONAL CHANGE: BEYOND IDENTITY AND REPUTATION

      U studenom 2015. godine, u suradnji s poznatim međunarodnim izdavačem Pearson Education, UK, izdana je knjiga „Dynamics of Organizational Change: Beyond Identity and Reputation“ (ISBN:978-1-78447-988-6) čiji su urednici prof. dr. sc. Darko Tipurić, izv. prof. dr. sc. Ivona Vrdoljak Raguž  i dr. sc. Maja Daraboš.


Knjiga je sazdana od izabranih članaka prezentiranih na trećoj međunarodnoj OFEL konferenciji koja je održana u travnju 2015. godine u Dubrovniku. Kroz poglavlja koja su rezultat zajedničkog rada autora iz 6 zemalja (Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva) ova knjiga integrira i sintetizira akademske studije koje povezuju organizacijske promjene sa konceptom reputacije i identiteta, pritom tragajući za razvojem seta kategorija koje uobličuju čvrsto korporativno upravljanje koje poduzeću omogućuje snažan razvoj, poduzetničku aktivnost i konkurentnost.

Zbog specifičnog autorskog pristupa i međunarodnog konteksta u kojem se ostvaruje, ovo djelo omogućava sveobuhvatan uvid u disciplinu upravljanja organizacijskim promjenama i na originalan, rijetko viđen način, predstavlja nov i svjež izvor znanja za znanstvenike i istraživače, te za stručnjake iz prakse, a nadasve predstavnike vrhovnog menadžmenta koji ujedno čine i glavne aktere odgovorne za provođenje organizacijskih promjena u praksi.