Financijski klub i prof. Orsag dobitnici nagrada Zagrebačke burze

U četvrtak, 12. prosinca, održana je godišnja dodjela nagrada Zagrebačke burze u sedam različitih kategorija. Čast nam je što je Financijski klub laureat u kategoriji „za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala“, dok je prof. dr. sc. Silvije Orsag laureat u kategoriji za „izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala“.

Nagradu je članici Predsjedništva Financijskog kluba, Jeleni Glavaš, dodijelila gđa. Melita Marčeta, voditeljica Akademije Zagrebačke burze. Nakon toga se Jelena se zahvalila Zagrebačkoj burzi te prisutnima:

"U ime Financijskog kluba bi se zahvalila Zagrebačkoj burzi na ovom priznanju. Financijski klub već 8 godina radi na financijskoj edukaciji članova pa tako i svih zainteresiranih studenata te nam je drago da je osim širokog kruga poduzeća i središnja institucija tržišta kapitala prepoznala naš trud. Nagrada Zagrebačke burze nam daje još veću motivaciju da dalje razvijamo naše aktivnosti i ulažemo napor u dodatnu edukaciju studenata."

Nagrada za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala dodijeljena je prof. dr. sc. Silviju Orsagu, koji je u razvoj tržišta kapitala uključen od njegovih začetaka.

„Nagradu primam s posebnim veseljem i smatram je priznanjem za napore uložene prvenstveno u obrazovanje studenata i profiliranje više znanstvenika na području financijske analize, kao i obrazovanju specijalista u industriji vrijednosnih papira. Nagrada je za mene i priznanje za aktivnosti na organiziranju struke, kreiranju novih proizvoda i unapređenju procesa vrednovanja financijskih instrumenata, javnih dioničkih društava kao i drugih investicija, a ujedno i poticaj za daljnje djelovanje na razvoju tržišta kapitala“, rekao je prof. Orsag.

Popis laureata:
• HT (dionica s najvećim prometom)
• Atlantska plovidba (dionica s najvećim rastom cijene)
• Ledo (dionica s najvećim porastom prometa)
• InterCapital (član godine)
• Erste banka (član godine)
• Financijski klub (za izuzetan doprinos edukaciji o tržištu kapitala)
• prof. dr. sc. Silvije Orsag (za izuzetan doprinos razvoju tržišta kapitala)
• Valamar Adria Holding (dionica godine po izboru javnosti)