Ciklus terenskih nastava na stručnom studiju

Iz kolegija Osnivanje i poslovanje malih poduzeća – radionica , pod vodstvom doc. dr. sc. Blaženke Knežević i Mie Delić, mag. oec., započeo je ciklus terenskih nastava s ciljem prikupljanja informacija potrebnih za rješavanja praktičnih poslovnih slučajeva.
 
Na Dan žena (08.03.2013.) studenti stručnog preddiplomskog studija, smjer Turističko poslovanje, posjetili su Ministarstvo poduzetništva i obrta gdje im je ministar Gordan Maras iznio glavne smjernice o razvoju poduzetništva i važnosti obrtništva u Hrvatskoj, a pomoćnik ministra g. Stjepan Koraj iznio podatke o poticanju malim poduzetnicima kroz programe poduzetničkog impulsa dok je gđa. Nadica Žužak objasnila kriterije odabira poduzetničkih projekata koji pristignu na otvorene natječaje.
 
   
Druga terenska nastava bila je 14.03.2013. u Ministarstvu turizma gdje je studente pozdravila glasnogovornica gđa. Eva De Zan. Savjetnik ministra g. Ivo Bašić je iznio glavne strateške smjernice razvoja turizma do 2020. godine te objasnio mogućnosti financiranja projekata u turizmu u 2013. g. Uslijedila je vrlo živa rasprava u kojoj su studenti iznijeli niz ideja kojima bi se dodatno mogao unaprijediti turizam u Hrvatskoj.
 
   
  Treća terenska nastava održala se 21.03.2013. u Udruzi hrvatskih putničkih agencija gdje je predavanje o radu i ciljevima UHPA-e te važnosti Udruge u unaprjeđenju poslovanja hrvatskih turističkih agencija, održala je voditeljica ureda, Danijela Džambo. Studenti su većinom postavljali pitanja praktične naravi. Najčešća pitanja bila su: kako do posla u turizmu, što se najviše traži na razgovorima za posao i kako do stručnog usavršavanja, posebno u UHPA-i.
Na stranicama UHPA-e dostupno je više slika s terenske nastave>>>.