Predstavnici Ekonomskog fakulteta iz Skoplja uručili zahvalu Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Ćirila i Metodija u Skoplju Dekanu Ekonomskog fakulteta Zagreb uručio posebnu zahvalu za nesebičnu podršku i doprinos razvoju međusobne suradnje te zahvalu za solidarnost povodom primanja 40-ak makedonskih studenata na studij nakon jakog potresa koji je pogodio Makedoniju 1963. godine.
Prof. dr. sc. Ljubomir Drakulevski, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta Ćirila i Metodija u Skoplju i dr. Vesna Bucevska, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju 30.rujna 2015. posjetili su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. U ime Uprave Ekonomskog fakulteta u Zagrebu ugostili su ih dekan prof. dr. sc. Lajoš Žager, prodekan za međunarodnu suradnju i akreditacije prof. dr. sc. Jurica Pavičić i Suzana Karabaić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju, a razgovaralo se o mogućnostima daljnjeg razvoja dosadašnje suradnje.
 
Tom prigodom dekanu Žageru gosti su uručili posebnu zahvalu za nesebičnu podršku i doprinos razvoju međusobne suradnje te zahvalu za solidarnost povodom primanja 40-ak makedonskih studenata na studij nakon jakog potresa koji je pogodio Makedoniju 1963. godine.
 
U tom potresu bilo je preko tisuću poginulih, nekoliko tisuća ranjenih, a grad Skoplje je bio potpuno razrušen.  
 
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te je godine primio četrdesetak studenata iz Makedonije, od 524 koliko ih je te godine ukupno upisano.
 
Do današnjeg dana studenti generacije '63 njeguju i razvijaju prijateljske odnose. Prije četiri godine u višednevnom posjetu svojim makedonskim kolegama bili su i bivši hrvatski studenti zagrebačke ekonomije. Zajednički obilježavaju obljetnice svoje generacije, od upisa fakulteta do diplomiranja.
 
Na tim ljudskim, prijateljskim temeljima nastavlja se i institucionalna suradnja ovih dviju ustanova – Ekonomskog fakulteta u Skopju i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.