Predstavljena knjiga „Regionalna ekonomika i politika“

Na Ekonomskom fakultetu Zagreb u utorak, 8. svibnja, predstavljena je knjiga „Regionalna ekonomika i politika“ pokojnog prof.dr.sc. Aleksandra Bogunovića. 
Predstavljena knjiga „Regionalna ekonomika i politika“

Na Ekonomskom fakultetu Zagreb u utorak, 8. svibnja, predstavljena je knjiga „Regionalna ekonomika i politika“ pokojnog prof.dr.sc. Aleksandra Bogunovića.
Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Radmila Jovančević, pročelnica Katedre za makroekonomiku i gospodarski razvoj, recezenti prof.dr.sc. Soumitra Sharma (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli), prof.dr.sc. Zoran Kovačević (Ekonomski fakultet Zagreb) i prof.dr.sc. Mladen Vedriš (Pravni fakultet Zagreb), posebno naglasivši njezin značaj za obrazovanje studenata te razvoj regionalne ekonomike i politike kao znanstveno-nastavne discipline. Okupljenima su se obratili i prof.dr.sc. Tonći Lazibat, dekan Ekonomskog fakulteta, prof.dr.sc. Đuro Š. Medić, glavni urednik izdavačke djelatnosti i Katica Bogunović, supruga pokojnog profesora Bogunovića izrazivši zahvalnost u ime obitelji za posthumano objavljivanje rukopisa njegove knjige .
Knjiga u izdanju Ekonomskog fakulteta Zagreb kategorizirana je kao sveučilišni udžbenik Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Sastoji se od šest poglavlja – Regionalna znanost i ekonomija, Regionalna ekonomska politika, Regionalni rast, faktori i projekcije, Regionalna razvijenost, disproporcije i konvergencija, Globalna i regionalna ekonomika i Regionalne ekonomske integracije.  
Prof. dr. sc. Aleksandar Bogunović (Raštević, 26.06.1944. – Zagreb, 10.06.2011.) bio je redoviti profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. U svojoj znanstvenoj i stručnoj praksi sudjelovao je na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima ekonomista. Autor je i koautor šest sveučilišnih udžbenika i preko 70 studija i članaka objavljenih u domaćim i stranim časopisima iz područja makroekonomije i regionalne ekonomike.
Knjiga „Regionalna ekonomika i politika“  može se kupiti u skriptarnici Ekonomskog fakulteta Zagreb po cijeni od 140,00 kuna ili naručiti preko e-mail:  dmedic@efzg.hr .