Otvoren poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost

23. siječnja 2017. svečano je otvoren novi poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Ekonomija i globalna sigurnost. To je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj u čijem izvođenju sudjeluju profesori s nekoliko Fakulteta Sveučiliša u Zagrebu.
U ponedjeljak 23. siječnja 2017. s početkom u 17 sati u vijećnici Fakulteta održano je svečano otvorenje poslijediplomskog sveučilišnog doktorskog studija Ekonomija i globalna sigurnost. Otvorenju je nazočila prva generacija doktoranada novog studija zajedno sa svim predavačima i upravom Fakulteta. 

Novi doktorski studij je prvi interdisciplinarni studij ovog tipa u Hrvatskoj, a na njemu će uz profesore Ekonomskog fakulteta kao predavači sudjelovati i profesori s Fakulteta političkih znanosti te Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Okupljenima  se prvo obratio  dekan Fakulteta prof. dr. sc. Lajoš Žager koji je poželio dobrodošlicu studentima te istaknuo važnost novog doktorskog studija koji širi istraživačke mogućnosti za polaznike te još jednom potvrđuje da je Ekonomski fakultet vodeća visokoškolska obrazovna ustanova kao i mjesto na kojem se razvijaju novi  studiji koji prate trendove na svjetskom tržištu i omogućuju razvoj vrhunskih stručnjaka raznih profila. Nakon uvodne riječi dekana voditelj studija prof. dr. sc. Tonći Lazibat je predstavio cjelokupni program kao i predavače na studiju.

Po završetku protokolarnog dijela otvorenja uslijedilo je neformalno druženje doktoranada i predavača. 



Više o informacija o poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Ekonomija i globalna sigurnost>>>