Okrugli stol na temu "Kakav turizam doista želimo i možemo razvijati u RH?"

U organizaciji Katedre za turizam održan je okrugli stol na temu "Kakav turizam doista želimo i možemo razvijati u Hrvatskoj?". Teme Okruglog stola bile su: (1) Utjecaj ekonomske krize i recesije na razvoj hrvatskog turizma; (2) Izazovi izrazite sezonalnosti turizma; (3) Kapitalna ulaganja u turizmu; (4) Odrednice nove turističke politike. U raspravi su sudjelovali eminentni stručnjaci iz područja turizma, a zaključci će biti objavljeni u znanstvenom časopisu Acta Turistica te poslani medijima.

U organizaciji Katedre za turizam održan je okrugli stol na temu "Kakav turizam doista želimo i možemo razvijati u RH?". Na Okruglom stolu bili su nazočni državni tajnik Ministarstva turizma gospodin Ivo Mujo, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, predstavnici Instituta za turizam, Horwath Consultinga, Turističke zajednice Grada Zagreba, turističkih zajednica gradova i županija RH, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Nacionalne udruge malih i obiteljskih hotela, predstavnici Ekonomskih fakulteta u RH, grupa studenata iz Pule, studenti Diplomskog studija EFZG-a, predstavnici medija i dr. 

Teme Okruglog stola bile su:

  1. Utjecaj ekonomske krize i recesije na razvoj hrvatskog turizma;
  2. Izazovi izrazite sezonalnosti turizma;
  3. Kapitalna ulaganja u turizmu;
  4. Odrednice nove turističke politike.

U raspravi su sudjelovali eminentni stručnjaci iz područja turizma. Zaključci će biti objavljeni u znanstvenom časopisu Acta Turistica te poslani medijima.


Fotogalerija EFZG

Izvještaj na liderpress.hr