Održana promocija knjige „Konkurentnost – Projekt za Hrvatsku“

Na Ekonomskom fakultetu Zagreb u utorak, 20. ožujka, održana je promocija knjige „Konkurentnost – Projekt za Hrvatsku“ autorice prof.dr.sc. Mirjane Dragičević. 
Na Ekonomskom fakultetu Zagreb u utorak, 20. ožujka, održana je promocija knjige „Konkurentnost – Projekt za Hrvatsku“ autorice prof.dr.sc. Mirjane Dragičević.
Knjigu su predstavili prof. dr. sc. Lajoš Žager, prodekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Uprave Školske knjige i recenzenti knjige prof.dr.s.c Dragomir Sundać, Ekonomski fakultet Rijeka, prof.dr.sc. Nenad Starac, Ekonomski institut Zagreb i prof.dr.sc. Lorena Škuflić, Ekonomski fakultet Zagreb.
 Knjiga koja će sigurno postati dio literature na Ekonomskom fakultetu, ali i potaknuti na razmišljanje ekonomske i gospodarske stručnjake, podijeljena je  u dva dijela – teorijski dio i primjeri, a recenzenti su je preporučili studentima, nastavnicima, ali i političarima.
„Bio mi je cilj usporediti Hrvatsku sa zemljama koje imaju sličan razvojni put. To su Slovenija, Estonija i Litva, a Hrvatska se u tom društvu nalazi na dnu liste prema konkurentnosti. Usporedila sam to po makroekonomskim pokazateljima, te institucionalnim. Nešto se kreće, ali ne dovoljno brzo i ostale zemlje našeg statusa daleko su nam odmakle“,  naglasila je prof.dr.sc. Dragičević.
Koliko je problematika konkurentnosti izazvala pažnje govori i velik broj uglednih političara, ekonomista i stručnjaka koji su prisustvovali promociji, kao što su Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Nadan Vidošević, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Franjo Luković, predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, ekonomski stručnjaci Guste Santini, Mladen Vedriš te mnogi drugi. 
  
Foto: Dražen Lapić