Održana Akademija regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 21. listopada upriličena je svečanost predstavljanja rezultata  Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, pilot projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.
 Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 21. listopada upriličena je svečanost predstavljanja rezultata  Akademije regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, pilot projekta Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Projekt je pokrenut u lipnju ove godine s ciljem podizanja svijesti studentske populacije o važnosti i koristi EU fondova te njihovo informiranje i educiranje o svim aspektima korištenja EU fondova.
U ime Ekonomskog fakulteta riječ dobrodošlice uputio je prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan fakulteta, a okupljenima se obratio i Roko Andričevič, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Akademiju regionalnoga razvoja i fondova EU predstavio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić.
„Ulazimo u vrijeme u kojem ćemo imati na raspolaganju znatna sredstva za razvoj i promjenu uvjeta života u Hrvatskoj. Ako netko o tome treba znati više i o tome više naučiti da bi sudjelovao u tim promjenama, to su zacijelo mladi ljudi. Bitno je i da fakulteti uvrste predmete kojima će se EU fondovi još više približiti studentima jer gotovo da i nema nijedne sfere u životu koja se ne može prepoznati u području EU fondova“ , istaknuo je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.
Na poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odazvalo se desetak studentskih organizacija iz različitih dijelova Hrvatske ( Zagreba, Osijeka, Rijeke, Šibenika, Dubrovnika, Vrbovca). Studenti su proteklih mjeseci stjecali teoretska i praktična znanja o EU fondovima, a najbolji među njima nagrađeni su studijskim putovanjem u Bruxelles koje organizira Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.  Ovom prilikom ministar Grčić uručio je nagrade najboljim studentima, a dobitnici su članovi Udruge studenata Građevinskog fakulteta iz Osijeka (3 predstavnika), Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci (2), Studentskog zbora Visoke poslovne škole PAR iz Rijeke (1), Udruge eSTUDENT iz Zagreba (2) i Udruge TIM iz Zagreba (2).
Više od stotinu studenata okupljenih na svečanom predstavljanju rezultata Akademije imalo je priliku upoznati se i s mogućnostima mladih iz EU fondova na panel raspravi na kojoj je bilo govora o mjerama zapošljavanja Garancija za mlade, start up-ovima i programima Europske unije u području obrazovanja, znanosti i mladih kao što su Erasmus plus i Erasmus za poduzetnike.