Održan međunarodni znanstveni skup Perspektive trgovine 2012 / Trade Perspectives 2012

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 21. i 22. 11. 2012. održan je međunarodni znanstveni skup Perspektive trgovine 2012: Trgovina u kontekstu održivog razvoja / Trade Perspectives 2012: Trade in the Context of Sustainable Development. Na skupu je prezentiran 21 znanstveni rad.

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 21. i 22. 11. 2012. održan je međunarodni znanstveni skup Perspektive trgovine 2012: Trgovina u kontekstu održivog razvoja / Trade Perspectives 2012: Trade in the Context of Sustainable Development. Na skupu je prezentiran 21 rad iz zemlje i inozemstva.

Skup je otvorio Dekan prof. dr. sc. Tonći Lazibat, nakon čega su uslijedile prezentacije znanstvenih radova, a neki od prezentatora su bili: prof. dr. sc. Nikola Knego (Ekonomski fakultet Zagreb), prof. dr. sc. Stipe Lovreta (Ekonomski fakultet Beograd), prof. dr. sc. Zdenko Segetlija (Ekonomski fakultet Osijek), prof. dr. sc. Grażyna Śmigielska (Ekonomsko sveučilište u Krakovu, Poljska), prof. dr. sc. Joaquim Ramos Silva (Tehničko sveučilište u Lisabonu, Portugal)
doc. dr. sc. Blaženka Knežević (Ekonomski fakultet Zagreb), te doc. dr. sc. Katija Vojvodić (Sveučilište u Dubrovniku).

Od prezentiranih tema možemo izdvojiti: povijesne perspektive održivosti u trgovini, kvaliteta i njen utjecaj na održivost, ISO norme zaštite okoliša i njihova primjena u trgovini, robne marke kao izvor održivosti, te utjecaj e-trgovine na održivi razvoj.

Skup je popraćen izdavanjem istoimenog Zbornika u kojem je na gotovo 450 stranica publicirano 26 radova od strane 60-ak autora iz ukupno 9 država.

Detalje o skupu možete pronaći na: www.efzg.hr/trgovina2012

Foto-galerija je dostupna ovdje>>>