Objavljena međunarodna znanstvena monografija "Challenges for International Business in Central and Eastern Europe"

Ekonomsko sveučilište u Krakovu objavilo međunarodnu znanstvenu monografiju Challenges for International Business in Central and Eastern Europe urednika: Krysztof Wach, Blaženka Knežević i Nika Šimurina.  Više informacija klikom na naslov vijesti.
 
Pri Ekonomskom sveučilištu u Krakovu (Poljska) objavljena je međunarodna znanstvena monografija
Challenges for International Business in Central and Eastern Europe
urednika: Krysztof Wach, Blaženka Knežević i Nika Šimurina.  
 
Sadržaj monografije je podijeljen u dvije cjeline: (1) Poslovno okruženje i izazovi poduzetništva, te (2) Specifičnosti i trendovi pojedinih industrija. U prvoj cjelini obrađuju se teme od teorijskih osnova međunarodnog poduzetništva preko prostorne koncentriranosti i konkurentnosti regija do obrazovanja poduzetnika i poreznih sustava. U drugoj cjelini pozornost se usmjerava na izazove u pojedinim industrijama kao što su proizvodnja obuće, proizvodnja hrane, automobilska industrija te trgovina na malo uključivo prodaju putem mobilnih uređaja.
 
U monografiji je objavljeno trinaest poglavlja od ukupno 26 autora iz 5 europskih država sa 10 znanstvenih institucija. Uz urednike iz Zagreba i Krakova, na recenzijama je radilo 13 znanstvenika sa 7 znanstvenih institucija iz 3 države.
 
Monografija je dostupna na linku: https://pm.uek.krakow.pl/issue/view/118