Na Ekonomskom fakultetu održana svečana dodjela Oskara znanja

Oskar znanja uručen je učenicima koji su tijekom 2015./2016. godine osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su postigli značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima. 
U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 16. lipnja 2016. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  održana je svečana dodjela Oskara znanja. Ove godine dodjela je organizirana u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

Dobrodošlicu učenicima, njihovim nastavnicima i mentorima te ostalim uvaženim gostima poželio je prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta. Okupljenima su se pozdravnim govorima obratili i  Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija, akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Momir  Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te Karlo Horvat, predsjednik Nacionalnog vijeća učenika. 

Oskar znanja uručen je učenicima koji su tijekom 2015./2016. godine osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima i učenicima koji su postigli značajan uspjeh na međunarodnim natjecanjima. Oskarima znanja nagrađeni su i učenici glazbenih i plesnih škola te studenti muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa. Za predan i ustrajan rad s učenicima pohvaljeni su i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Skulpture Oskara znanja izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom „August Šenoa“ iz Garešnice.