Ministar Lorencin otvorio program "Turizam inovacija" na Ekonomskom fakultetu

U organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 12. i 13. ožujka 2015.  održava se projekt „Turizam inovacija”. Cilj projekta je približiti studentima potrebe modernog turizma i predstaviti nove trendove koji vladaju u turizmu. Okupljenim studentima, profesorima, partnerima projekta i ostalim sudionicima obratili su se prof. dr. sc. Lajoš Žager, Darko Lorencin i  prof. dr. sc. Darko Prebežac.
 
U organizaciji Hrvatske studentske asocijacije (HSA) na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 12. i 13. ožujka 2015.  održava se projekt „Turizam inovacija”. Cilj projekta je približiti studentima potrebe modernog turizma i predstaviti nove trendove koji vladaju u turizmu.
Okupljenim studentima, profesorima, partnerima projekta i ostalim sudionicima obratili su se prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta, Darko Lorencin, ministar turizma i prof. dr. sc. Darko Prebežac, pročelnik Katedre za turizam.
Ministar Lorencin je prilikom otvorenja naglasio kako Strategija razvoja turizma definira „turizam kao industriju doživljaja i emocija“, a da bi stigli do tih ciljeva moramo biti dovoljno inovativni i kreativni kroz turističku ponudu kreirati nove motive putovanja i dolazaka. „Inovativnost je jedan od ključnih pokretača u turizmu neophodnih za jačanje kvalitete ponude i usluge u turizmu, a samim time i konkurentnosti cijelog turističkog sektora. Inovativne ideje neophodne su za produljenje turističke sezone, odnosno smanjenja sezonalnosti koja predstavlja glavni izazov turizma RH“, rekao je ministar.
Naglasio je kako turizam danas predstavlja jednu od djelatnosti i sektora koji najbrže prati i prihvaća inovacije i omogućava kreiranje potpuno novih turističkih proizvoda i ponude, turističkog marketinga i usluga koje omogućavaju puno jednostavnija putovanja.
U sklopu projekta održat će se i okrugli stol direktora turističkih zajednica Zagreba, Slavonskog Broda, Varaždina, Umaga te Zadarske županije,  a posljednje predavanje prvog dana održat će predstavnici Agencije za investicije i konkurentnost. Drugi dan održavanja projekta bit će posvećen hotelijerstvu, ugostiteljstvu te kulturno-zabavnim sadržajima.