Financijska pismenost i visokoškolske ustanove

U sklopu projekta podizanja svijesti o značaju financijske pismenosti Hrvatska gospodarska komora i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu su 30. ožujka 2017. organizirali tematsku konferenciju pod nazivom Financijska pismenost i visokoškolske ustanove.
 U sklopu projekta podizanja svijesti o značaju financijske pismenosti Hrvatska gospodarska komora i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu su 30. ožujka 2017. organizirali tematsku konferenciju pod nazivom Financijska pismenost i visokoškolske ustanove.
Pozdravne govore održali su prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta i mr. sc. Zvonimir Savić, HGK direktor Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize.
Uvodno izlaganje o značaju financijske pismenosti, aktivnostima koje se poduzimaju te rezultatima istraživanja „Mjerenje financijske pismenosti i financijske uključenosti u Hrvatskoj“ održala je Aleksandra Bojanić, savjetnica iz Ureda za odnose s javnošću  i drugim institucijama, HANFA.
O značaju financijskih institucija u provedbi projekta Financijska pismenost i mladi govorili su Zdeslav Šantić i Denis Lovrić (Société Générale – Splitska banka d.d.), Marijan Kralj (Croatia osiguranje d.d.), Miroslav Maletić (PBZ Invest d.o.o.) te Melita Marčeta (Zagrebačka burza d.d.).
Na kraju je mr. Vanja Domitrović, pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize te moderatorica konferencije, izložila prijedlog daljnjih aktivnosti vezanih uz projekt financijske pismenosti, a koje će HGK provesti u suradnji s partnerima projekta. 

Galerija slika >>