Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio EPAS akreditaciju

Nakon pozitivnog izvještaja ekspertnog tima, Akreditacijski odbor Europske federacije za razvoj menadžmenta (EFMD) na svojoj sjednici održanoj 9. veljače 2011. godine dodijelio je EBIP/BDiB programu EPAS akreditaciju. EPAS akreditacija dodjeljuje se onim programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji udovoljavaju sljedećim kriterijima: akademskoj izvrsnosti, povezanosti s praksom i međunarodnoj orijentaciji.

Predavanja na engleskom jeziku na Ekonomskom fakultetu – Zagreb izvode se već 11 godina. Prije šest godina Fakultet je razvio Preddiplomski studij na engleskom jeziku iz poslovne ekonomije ( EBIP/BDiB - Bechelor Degree in Business ) namijenjen našim i stranim studentima.
Početkom prosinca 2010. godine ekspertni tim EFMD- a obavio je vrednovanje programa prema rigoroznim kriterijima (www.efmd.org). EPAS akreditacija dodjeljuje se onim programima iz poslovne ekonomije i menadžmenta koji udovoljavaju sljedećim kriterijima: akademskoj izvrsnosti, povezanosti s praksom i međunarodnoj orijentaciji.
Tijekom posjeta ekspertni tim obavio je niz intervjua sa studentima, upravom fakulteta, nastavnicima, izvođačima programa, nositeljima pojedinih kolegija, stručnim osobama, alumni, gostima predavačima iz inozemstva i s predstavnicima iz gospodarstva.
Nakon pozitivnog izvještaja ekspertnog tima, Akreditacijski odbor EFMD-a na svojoj sjednici održanoj 9. veljače 2011. godine dodijelio je EBIP/BDiB programu EPAS akreditaciju.
Za Ekonomski fakultet i Sveučilište u Zagrebu ova akreditacija znači potvrdu akademske izvrsnosti, proširenje međunarodne suradnje i priznanje dosadašnjim naporima svih djelatnika Ekonomskog fakulteta.
Ova akreditacija studentima EBIP/BDiB programa studija znači dodatnu prepoznatljivost na međunarodnom tržištu rada.
Ova akreditacija je dokaz da Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu nastavlja ulogu vodeće obrazovne institucije u regiji.