Ekonomski fakultet svečano otvorio novi objekt u sklopu kampusa na Borongaju

U četvrtak, 10. studenoga, svečano je otvoren novoizgrađeni objekt Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se nalazi u sklopu Znanstveno – učilišnog kampusa Borongaj.U novoizgrađenom objektu Ekonomskog fakulteta izvodit će se stručni studiji. U sklopu objekta nalaze se četiri dvorane s ukupno 390 sjedećih mjesta, pet kabineta, sanitarni čvor, prostor informatičke i tehničke službe, prostrani hall, čajna kuhinja i porta. Ukupna površina objekta je 832,9 m&s
Ekonomski fakultet svečano otvorio novi objekt u sklopu
Znanstveno – učilišnog kampusa Borongaj
 
 
Himnom „Lijepa naša“ u izvedbi Sandre Bagarić i glazbenu pratnju Darka Domitrovića u četvrtak, 10. studenoga, svečano je otvoren novoizgrađeni objekt Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji se nalazi u sklopu Znanstveno – učilišnog kampusa Borongaj.

Uvodni govor održao je prof.dr.sc. Tonći Lazibat, dekan Ekonomskog fakulteta koji je kroz prezentaciju predstavio novi objekt te istaknuo: „Ovo je prvi dislocirani objekt Ekonomskog fakulteta i prvo proširenje nakon nadogradnje 1987. Uložili smo značajna sredstva za adaptaciju, opremu i namještaj. Dvorane su opremljene najsuvremenijom tehnikom za potrebe održavanja nastave te se nadam da će boravak u ovom novom prostoru našim studentima biti i više nego ugodan.“
Svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici među kojima i prof.dr.sc. Aleksa Bijeliš, rektor zagrebačkog Sveučilišta, prof.dr.sc. Boris Cota, savjetnik Predsjednika RH za gospodarstvo, prof.dr.sc. Bojan Baletić, prorektor za razvoj i prostorno planiranje Sveučilišta u Zagrebu, Vito Turšić, ravnatelj Uprave za visoko obrazovanje, Petar Mišević, predstojnik Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost te ostali dekani, prodekani i profesori zagrebačkih fakulteta.

U novoizgrađenom objektu Ekonomskog fakulteta izvodit će se stručni studiji. U sklopu objekta nalaze se četiri dvorane s ukupno 390 sjedećih mjesta, pet kabineta, sanitarni čvor, prostor informatičke i tehničke službe, prostrani hall, čajna kuhinja i porta. Ukupna površina objekta je 832,9 m².

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj svečano je otvoren 12. listopada 2007. Otvorenjem kampusa završila je prva faza uređenja bivše vojarne Borongaj. Sveučilište je u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa preuzelo nekoliko vojnih objekata na Borongaju  te je većinu adaptiralo u skladu s potrebama  zagrebačkih fakulteta. Paralelno s rekonstrukcijom zgrada koje su fakulteti dobili za potrebe održavanja predavanja i smještaja nastavničkih i administrativnih ureda, izvršeni su i radovi na rekonstrukciji objekta za studentski restoran, uređen je okoliš u kampusu te je uspostavljena i nova autobusna linija koja vozi izravno u kampus.
Kampus obuhvaća 92.8 hektara površine, a želja Sveučilišta je iskoristiti sve potencijale svojih fakulteta te ih prezentirati na tom prostoru. Po završetku izgradnje koristit će ga 35 000 studenata te je najveća investicija u obrazovanju u posljednjih 150 godina.

Fotogalerija s otvorenja >>>