Ekonomski fakultet proslavio Dan fakulteta

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1. prosinca 2014. svečanim programom proslavio je Dan fakulteta i 94. obljetnicu. 
 
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1. prosinca 2014. svečanim programom proslavio je Dan fakulteta i 94. obljetnicu. U uvodnom obraćanju prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta istaknuo je brojne iskorake provedene u posljednjih godinu dana, posebno naglasivši postignuća na području međunarodne suradnje s uglednim svjetskim institucijama kao i razvoj novih studijskih programa te organizaciju i provođenje brojnih konferencija i projekata u koje su uključeni profesori i studenti s Ekonomskog fakulteta Zagreb.
 
Povodom Dana Fakulteta uručene su nagrade za znanstveni rad iz područja ekonomskih znanosti “Mijo Mirković”, nagrada “Fedor Rocco” za najbolje znanstvene i stručne radove iz područja marketinga i nagrada „dr. Pero Jurković“ koja se dodjeljuje  mladim znanstvenicima iz područja financija.   Najboljim studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uručene su Dekanove nagrade za uspjeh na studiju, pisane radove te izvannastavne aktivnosti.
 
Prigodnom programu povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta prisustvovali su brojni uzvanici među kojima Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i EU fondova, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i prorektori prof. dr. sc. Tonći Lazibat, prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor  Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Alfi Barbieri, rektor Sveučilišta u Puli, prof dr. sc. Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke, prof. dr. sc. Boris Cota, savjetnik Predsjednika RH za gospodarstvo, akademici Alica Wertheimer Baletić, Vladimir Stipetić, Gordan Družić te ostali predstavnici  gospodarskih i društvenih subjekata grada Zagreba i RH, dekani i prodekani fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i regiji.
 
Svečanost Dana Fakulteta uveličana je prigodnim programom u izvedbi pjevačkog zbora Ekonomskog fakulteta - Sonus oeconomicus.
 
 
Fotogalerija