Ekonomski fakultet i AACSB akreditacija – posjet profesora - mentora Michaela J. Ginzberga

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je od 2015. u formalnom postupku akreditiranja za prestižnu međunarodnu AACSB akreditaciju.
Ekonomski fakultet i AACSB akreditacija – posjet profesora - mentora Michaela J. Ginzberga
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je od 2015. u formalnom postupku akreditiranja za prestižnu međunarodnu AACSB akreditaciju.
Dobivanje AACSB akreditacije predstavlja najviši svjetski standard postignuća za visokoškolske institucije koje nude programe iz poslovne ekonomije i ekonomije. Proces akreditacije je dugotrajan i rigorozan te zahtijeva ispunjavanje 15 standarda koji se odnose na ključna područja djelovanja visokoškolske institucije: strateški menadžment institucije i inovacije, sudionike u procesima institucije od studenata do nastavnog i nenastavnog osoblja, osiguravanje ciljeva učenja te akademski i profesionalni angažman.
Ova akreditacija zahtijeva kontinuiranu posvećenost dostizanju najviših standarda kvaliteta i neprekidno unaprjeđivanje programa. Kako bi se osigurala održivost kvalitete, jednom akreditirane institucije svakih pet godina prolaze i kroz proces reakreditacije.
Tijekom samog procesa akreditacije, sve institucije dobivaju i profesore-mentore. Ekonomskom fakultetu za mentora je dodijeljen profesor Michael J. Ginzberg s Worcester Politehničkog instituta, dekan tamošnje poslovne škole – Foisie, koji je od 17. do 19. svibnja 2016. bio u radnom posjetu Ekonomskom fakultetu. Tom prigodom prezentiran mu je rad fakulteta, studijski programi, aktivnosti koje fakultet poduzima kako bio dosegnuo najviši standard kvalitete, ali i ostale aktivnosti vezane uz AACSB akreditaciju. Održan je i niz radnih sastanak s Upravom fakulteta, članovima akreditacijskog tima, profesorima i asistentima te nenastavnim osobljem. Profesor-mentor Ginzberg sastao se i s predsjednicima nekoliko fakultetskih povjerenstava i odbora, a ujedno imao je i priliku razgovarati sa studentima, predstavnicima studentskih udruga, predstavnicima alumni zajednice te drugim dionicima.
AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) osnovan je 1916. te sa 1500 članica u gotovo 90 zemalja predstavlja najstariju i najveću međunarodnu instituciju čija je misija unaprjeđenje kvalitete u području poslovnog obrazovanja i ekonomije. U svijetu svega 5% visokoškolskih institucija ima AACSB akreditaciju, a među akreditiranima su i renomirana sveučilišta diljem svijeta, kao što su Harvard, Yale, Stanford i mnoga druga.