EC JP Tempus FoSentHE poduzetnički dan (28.06.2011.)

EC JP Tempus FoSentHE poduzetnički dan održat će se u utorak, 28. lipnja 2011. godine, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Trg J. F. Kennedya 6, od 14 do 16 sati. Svrha Tempus FoSentHE poduzetničkog dana jest upoznavanje gospodarskog sektora i akademske zajednice s projektom, prezentacija Virtualnog poduzetničkog centra Tempus FoSentHE te održavanje panel rasprave na temu poticanja poduzetništva na sveučilišnoj razini. Poduzetnički dan održava se pod pokroviteljstvom Predsjednika RH

EC JP Tempus FoSentHE poduzetnički dan

uz pokroviteljstvo Predsjednika RH utorak 

utorak, 28. lipnja 2011. godine, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Trg J. F. Kennedya 6, od 14 do 16 sati

Projekt Tempus Fostering Entrepreneurship in Higher Education FoSentHE, je projekt financiran od strane Europske komisije i sufinanciran od strane MZOS s ciljem poticanja poduzetništva na sveučilišnoj razini.

To je prvi put da je Sveučilište i fakultet iz RH nositelj projekta i ugovaratelj s EU, a ukupni budžet iznosi 1,024 mil eura. Nositeljica projekta prof. dr. sc. Marina Dabić s Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu, a na projektu sudjeluje devet sveučilišta iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Belgije, Francuske, Poljske te Izraela te EFMD.

Jedan od partnera projekta jest studentska udruga e STUDENT, uz čiju podršku kao partnera na projektu ovaj poduzetnički dan organiziramo.

Svrha Tempus FoSentHE poduzetničkog dana jest upoznavanje gospodarskog sektora i akademske zajednice s projektom, prezentacija Virtualnog poduzetničkog centra Tempus FoSentHE te održavanje panel rasprave na temu poticanja poduzetništva na sveučilišnoj razini.
Postavit ćemo pitanja:Što može učiniti akademska zajednica, što ministarstva, a što ostale institucije kako bi potaknule studentsko poduzetništvo, koji su problemi koji koče hrvatske poduzetnike, kakva poduzetnička klima trenutno vlada itd.

Gosti Tempus FoSentHE poduzetničkog dana bit će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Sveučilišta Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska poduzetnička inicijativa, BICRO, HAMAG te mnogi poduzetnici i studenti.

Program:

Uvodna riječ:
prodekanica Ekonomskog fakulteta Zagreb, prof. dr. sc. Nevenka Čavlek
prof.dr.sc. Boris Cota, posebni savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za gospodarstvo

Predstavljanje projekta Tempus FoSentHE, prof. dr. sc. Marina Dabić, grant holder

Promocija knjige Fostering Education of Entrepreneurship,
urednici: prof. dr. sc. Marina Dabić, Ekonomski fakultet u Zagrebu Maciej Pietrzykowski, Poznan University of Economics, Poljska

Obraćanje prof. dr. sc. Marijana Cingule

Predstavljanje Virtualnog poduzetničkog centra: eSTUDENT Predstavljanje pobjednika Business Plan Contesta: Entrio, studenti poduzetnici

Panel rasprava Triple helix eSTUDENT inicijativa na temu poticanja poduzetništva u RH:
moderator: gospodin Darko Buković, glavni urednik Privrednog vjesnika


sudionici panel rasprave: EFZG, Ured Predsjednika, MINGORP, MZOS, MRRSVG, HPI, HGK, BICRO, HAMAG

Srdačno Vam zahvaljujemo u ime Tempus FoSentHE voditelja, Udruge eSTUDENT i ostalih partnera Tempus FoSentHE projekta na ukazanom povjerenju i podršci te se nadamo da ćete se odazvati našem pozivu.

uz pokroviteljstvo Predsjednika RH