Natječaj za dodjelu godišnje nagrade "Prof. dr. Marijan Hanžeković"

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković  raspisuje  natječaj za dodjelu godišnje nagrade "Prof. dr. Marijan Hanžeković"

Uvjeti natječaja za 2018.
Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavljuje natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2018. godinu. Radovi na hrvatskome ili engleskom jeziku predaju se najkasnije do 1. lipnja 2018. Uz radove se predaje i obrazac za prijavu na natječaj. Svi natjecatelji moraju zadovoljiti propisane uvjete.

Nagrade
Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije:
  • jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50.000 kn bruto 
  • jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15.000 kn bruto.
Kriteriji
Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora. To mogu biti članci u kojima se analizira uloga i funkcioniranje javnog sektora na makroekonomskim, sektorskim i mikroekonomskim razinama, kako u razvijenim tako i u tržištima u nastajanju, posebice radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje. Kvalitete koje se traže su analitička strogost i kreativnost, kao i originalnost i tehnička izvedba. U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove. Natječaj je javan, a radovi se predaju pod zaporkom.

Detaljnije informacije o Zakladi, uvjetima i kriterijima natječaja te obvezni obrazac za prijavu na natječaj, mogu se pronaći na: https://zaklada-hanzekovic.ijf.hr .