Međunarodna odlazna mobilnost studenata


ZAŠTO NA MOBILNOST?
Osim što studenti mogu steći neprocjenjivo iskustvo studiranja i/ili rada u inozemstvu i života u internacionalnom okruženju, stjecanje međunarodnog iskustva često je prednost kod pronalaska zaposlenja. Međunarodno iskustvo pridonosi većoj samostalnosti studenata, kulturnoj obogaćenosti, poznavanju stranih jezika i sposobnosti rada te snalaženja u multikulturalnim sredinama.

GDJE NA MOBILNOST?
Studentima Ekonomskog fakulteta - Zagreb pruža se mogućnost studiranja, rada i života u inozemstvu na nekoj od Erasmus+ partnerskih institucija Fakultetabilateralnih partnera Fakulteta, bilateralnih partnera Sveučilišta u Zagrebu ili u svojstvu freemovera (sami snose troškove studija i ostale troškove na stranoj instituciji).

KOLIKO DUGO NA MOBINOST?
Mobilnost u inozemstvu (studijski boravak i stručna praksa) može trajati najviše polovicu dužine trajanja studijskog programa na Ekonomskom fakultetu - Zagreb, a uobičajeno minimalno trajanje jest jedan semestar.
 
VRSTE STUDENTSKE MOBILNOSTI:  
OBAVIJESTI O STIPENDIJAMA:
Obavijesti o stipendijama i mogućnostima studiranja i rada u inozemstvu studenti Ekonomskog fakulteta - Zagreb mogu pratiti na naslovnici mrežnih stranica Fakulteta pod kategorijom Prakse i stipendije. Na navedenoj stranici nalazi se objavala Natječaja za Erasmus+ studijski boravak i dodatne upute za studente EFZG-a.