Korisne informacije za dolazne studente

Dragi studenti,

Srdačno vas pozdravljamo i želimo vam ugodan boravak u Zagrebu za vrijeme trajanja Vašeg studijskog boravka na Ekonomskom fakultetu - Zagreb. Ovdje su dostupne neke informacije koje vam mogu olakšati snalaženje u našem gradu, te biti od koristi pri uspostavljanju prvog kontakta.

Raspored aktivnosti na fakultetu reguliran je na sljedeći način: nastava je koncipirana u dva semestra, tako da zimski semestar započinje u listopadu, a završava u veljači, dok ljetni semestar traje od kraja veljače, do sredine lipnja/srpnja. Ispitni rokovi se održavaju u veljači (zimski), u lipnju/srpnju (ljetni).

Ukoliko niste zainteresirani za smještaj u studentskom domu, morat ćete pronaći privatni smještaj. Primjeri cijena su od 100 do 150 € za sobu sa zajedničkom kuhinjom i kupaonicom ili oko 200 € za garsonijeru/jednosoban stan.

Prije dolaska u Zagreb obvezno provjerite policu zdravstvenog osiguranja te dogovorite uvjete pokrivanja troškova s nadležnom institucijom u vašoj zemlji. U Hrvatskoj također možete uplatiti policu zdravstvenog osiguranja kod nadležne institucije – Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (za više informacija molimo kontaktirajte HZZO - Klovićeva 1, 10000 Zagreb).

Tramvajem do nas možete doći sljedećim linijama:

Od Trga bana Jelačića tramvajem broj 1 ili 17 – siđete na stanici Svetice (osam stanica od Trga Bana Jelačića)
Broj 11 ili 12 – siđete na stanici Bukovačka (kod nogometnog stadiona, sedam stanica od Trga Bana Jelačića)
Od Glavnog kolodvora tramvajem broj 4 - siđete na stanici Bukovačka (deset stanica od Glavnog kolodvora)
Broj 9 – siđete na stanici Svetice (devet stanica od Glavnog kolodvora)
Od autobusnog kolodvora tramvajem broj 5 ili 7 – siđete na stanici Bukovačka (sedam stanica od Autobusnog kolodvora).


I na kraju, kako bismo vam skrenuli pozornost na kulturna i zabavna događanja u gradu i akademskom dijelu dodali jednako vrijednu socijalnu komponentu, preporučujemo vam da posjetite stranicu o događanjima u gradu Zagrebu!