Kino na EFZG

Nakon   dvije   uspješne   projekcije   filma   udruga Ekonomska klinika nastavlja s radom i predstavlja Vam treću po redu projekciju filma koja  će  se održati  23.  siječnja  2020. godine s početkom   u 18 sati u dvorani 3 Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Ovog puta gledateljima se želi približiti tema sportskog menadžmenta i primjena statističkih metoda u sportu.
 
Ulaz je slobodan i besplatan za sve studente bez obzira s kojeg fakulteta dolaze. Projekciji filma prethodi gostovanje zanimljivog govornika s velikim znanjima i iskustvom u području teme filma i same projekcije filma Moneyball. Film je temeljen na istinitoj priči legendarnog sportskog menadžera Billyja Beaneua koji je kao generalni menadžer bejzbolskog kluba Oakland Athletics suočen s problemom formiranja nove postave igrača uz ograničene financijske mogućnosti. Uz pomoć mladog ekonomskog stručnjaka prvi puta odlučuje primijeniti određene statističke metode pri selekciji igrača koje se u konačnici pokazuju uspješnima.
 
Osim filmske projekcije i gostujućeg predavanja studentima će biti omogućene   besplatne   kokice, piće, kutak za slikanje i pokloni iznenađenja.
 
Detalje možete pronaći na službenoj Facebook stranici Ekonomske klinike.