Pravila polaganja ispita iz kolegija "Analiza financijskih izvještaja"

 PRAVILA POLAGANJA ISPITA IZ KOLEGIJA ''ANALIZA FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA''
 
STRUKTURA OCJENJIVANJA KOLEGIJA


BODOVANJE TESTOVA I SLUČAJA
 
  UKUPNI BROJ BODOVA MINIMALNI BROJ BODOVA ZA PROLAZ NAČIN BODOVANJA
I TEST 40 24 0-40
II TEST 40 24 0-40
SLUČAJ 20 5 0,5,10,15,20
UKUPNO 100 -- 0-100
 
Izrada slučaja je obavezna za studente koji žele položiti ispit iz kolegija "Analiza financijskih izvještaja" putem testova. Boduje se usmeno izlaganje slučaja. Prilikom izlaganja studenti su obavezni problemski izložiti slučaj s naglaskom na specifičnosti poduzeća koje analizira. Nakon što svi studenti u jednom terminu (danu) izlože svoje prezentacije, nastavnik javno priopćuje svakom studentu broj dobivenih bodova za izloženi slučaj. Student je obavezan donijeti print verziju prezentacije kao dokaz da je usmeno izložio slučaj.


OBLIKOVANJE KONAČNE OCJENE KOLEGIJA

Oblikovanje konačne ocjene kolegija provodi se na temelju sljedeće tablice:
 
BROJ OSTVARENIH BODOVA NA TESTOVIMA I SLUČAJU KONAČNA OCJENA
60-69 Dovoljan (2)
70-79 Dobar (3)
80-89 Vrlo dobar (4)
90-100 Izvrstan (5)

Studenti koji ne pristupe polaganju ispita putem testova i slučaja te koji ne ostvare zadovoljavajući broj bodova pristupaju pismenom ispitu u redovnim ispitnim rokovima. Ocjena se formira na temelju prethode skale. Testovi moraju biti vremenski, formalno i sadržajno usklađeni neovisno tome kod kojeg nastavnika se sluša nastava. Pismeni ispit zajednički je za sve studente.





PRIZNAVANJA


Priznavanje kolegija Uvod u analizu financijskih izvještaja sa stručnog studija
Studenti koji su na stručnom studiju položili kolegij "Uvod u analizu financijskih izvještaja" taj predmet im se priznaje za I test te se ocjena s kolegija pretvara u bodove prvog testa i to:
 
OCJENA POLOŽENOG KOLEGIJA ''UVOD U ANALIZU FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA'' BROJ DOBIVENIH BODOVA NA I TESTU
Dovoljan (2) 26
Dobar (3) 30
Vrlo dobar (4) 34
Izvrstan (5) 38

Priznavanje završnog ili seminarskog rada iz kolegija "Uvod u analizu financijskih izvještaja" sa stručnog studija
Studenti koji su izradili završni rad na stručnom studiju iz kolegija Uvod u analizu financijskih izvještaja ili su izradili seminarski rad iz istog kolegija dobivena ocjena priznaje im se za ocjenu slučaja. U slučaju kada je student izradio i seminarski i završni rad priznaje mu se veća ocjena te dodjeljuje odgovarajući broj bodova iz slučaja i to:
 
OCJENA ZAVRŠNOG RADA ILI SEMINARSKOG RADA IZ KOLEGIJA ''UVOD U ANALIZU FINANCIJSKIH IZVJEŠTAJA'' BROJ DOBIVENIH BODOVA NA SLUČAJU
Dovoljan (2) 5
Dobar (3) 10
Vrlo dobar (4) 15
Izvrstan (5) 20

Navedena priznavanja su moguća uz uvjet da je student donio indeks sa stručnog studija na uvid te ako je kopirao navedene podatke za evidenciju nastavnika (naslovnica indeksa, podaci o položenom kolegiju, završnom ili seminarskom radu).