Ekonomski fakultet - Zagreb

Obavijesti studentima

JESENSKI ISPITNI ROK 2019./20.

Pismeni i usmeni ispiti održavat će se online. Osim za svoje studente, provodim ispite i za studente dviju vanjskih suradnica, Marije Vukšić i Aleksandre Rukonić.

Ovisno o broju prijava za pojedini predmet organizirat ću jedan ili više Classrooma. To znači da se u istom GC zajedno mogu naći studenti vanjskih suradnica i moji studenti.

Studenti koji polažu 4. put (pred povjerenstvom) također se trebaju uključiti u Google Classroome na roku koji su prijavili.
 

Google classroomi na ISPITNOM ROKU 17. 9. 2020.

Nastavnik/Izvođač nastave: Višnja Kabalin Borenić, Marija Vukšić ili Aleksandra Rukonić

Predmet: Engleski u poslovanju 1 (stručni studij)
Class code: ROK PRIJAVE U ISPITNI CLASSROM ISTEKAO JE

Predmet: Poslovni engleski 1 / Business English 1
Class code: ROK PRIJAVE U ISPITNI CLASSROM ISTEKAO JE
 
Predmet: Poslovni engleski 2 / Business English 2
Class code: ROK PRIJAVE U ISPITNI CLASSROM ISTEKAO JE

U GC za pojedini rok i predmet potrebno je ući na vrijeme, NAJKASNIJE DO 15.00 u srijedu, 16. 9. kako bi bilo dovoljno vremena za pripremu ispita i provjeru podataka. Pristup nakon tog roka više neće biti moguć.

O OBAVEZI PRIJAVE NASTAVNIKU (U OVOM SLUČAJU POTREBNO JE UĆI  U ISPITNI GOOGLE CLASSROOM) VIŠE NA WEBU EFZG:http://www.efzg.unizg.hr/za-studente-29717/ispitni-termini/9889


Opće upute za pristupanje i pisanje ispita online.
Studenti koji su prijavili ispit i zadovoljili uvjete za potpis pristupnim se kodom uključuju u Google Classroom.  To je moguće učiniti isključivo preko svoje fakultetske email adrese.

U Classroomu će biti objavljeni svi detalji vezani uz ispit, pa tako i točno vrijeme održavanja ispita.
 
U GC za pojedini rok i predmet potrebno je ući na vrijeme, NAJKASNIJE DO 15.00 u srijedu, 16. 9. kako bi bilo dovoljno vremena za pripremu ispita i provjeru podataka. Pristup nakon tog roka više neće biti moguć.


Način odvijanja online ispita - pismeni ispit:

U odgovarajući Google Classroom za ispitni rok (npr. VKB/MV-PE2 ispit 17. 9. ili VKB/MV-PE1 ispit 17. 9.) trebaju se uključiti samo studenti koji su prijavili ispit na tom roku. Studenti koji uđu u Classroom a nisu prijavili rok ili ne zadovoljavaju uvjete za dobivanje potpisa bit će isključeni iz GC.

Prije početka testiranja studenti će se svojim mobitelima uključiti u Google Meet te će za vrijeme testiranja imati uključenu kameru i mikrofon kako bi se promatračima omogućilo praćenje testiranja. (Više uputa dolje)

Što se tiče samog testa, on će se sastojati od:
1. Pitanja s višestrukim odgovorima od kojih treba odabrati jedan točan odgovor
2. Pitanja s višestrukim odgovorima od kojih treba odabrati više točnih odgovora
3. Pitanja na koja treba odgovoriti jednom ili više riječi
4. Pitanja u kojima je potrebno međusobno spojiti pojmove iz dva stupca
5. Pitanja u kojima je kao odgovor potrebno upisati cjelovitu rečenicu
6. Pitanja u kojima je kao odgovor potrebno napisati dulji tekst, ovisno o sadržajima koji se obrađuju na pojedinom kolegijui (ulomak u kojemu se objašnjava određen ekonomski pojam, poslovno pismo, izvještaj, opis grafikona i sl.)

Detaljniji podaci o dijelovima ispita i njihovom trajanju (ovisno o kolegiju koji polažete: test, poslovno pisamo, opis grafa, kratki izvještaj) bit će objavljeni pravovremeno u relevantnom Google Classroomu za taj ispitni rok.

 
PRISTUPANJE ONLINE ISPITU

 1. Pisanju ispita pristupate službenom @net.efzg.hr adresom.

 2. Koristite se isključitvo preglednikom Google Chrome

 3. Bit će Vam potrebno osobno računalo/tablet i mobilni telefon

 4. Od računalnih alata će Vam trebati Google Meet, Google Forms i Google Docs

 5. Potrebno je priključiti se Google Meet sastanku (poveznica za taj sastanak bit će objavljena u relevantnom Google Classroomu)


GOOGLE MEET SASTANAK

 1. U Google Meet sastanku ćete cijelo vrijeme imati upaljenu kameru i utišan (ne i ugašen) mikrofon.

 2. Kamera mora uhvatiti što veći dio vašeg tijela i vašeg računalnog monitora.

 3. Osvjetljenje u sobi mora omogućiti dobru vidljivost studenta. Izvor svjetlosti ne smije biti iza studenta i ometati kameru.

 4. U prostoriji u kojoj pišete ne smije se nalaziti nitko osim vas.

 5. Na stolu može biti samo računalo.
  UKOLIKO POLOŽAJ VAŠE KAMERE NEĆE ZADOVOLJAVATI GORE OPISANE KRITERIJE, NEĆETE MOĆI PRISTUPITI PISANJU ISPITA. TAKOĐER, NEĆEMO MOĆI ČEKATI DOK STUDENT TRAŽI NAJBOLJI POLOŽAJ ZA SVOJU KAMERU. SVE TO TREBA PRIPREMITI UNAPRIJED.

 6. Ne smijete koristiti slušalice.

 7. Na početku ćete na zamolbu nastavnice pokazati kameri neki dokument sa slikom i držati ga uz lice da ga kamera snimi.

 8. Prije početka ispita kao i tijekom pisanja ispita, od studenta se može tražiti da polako prođe web kamerom po sobi kako bi se provjerilo je li sam u sobi, ima li slušalice te nalazi li se na radnoj površini ispred studenta (ili iza računala) samo ono što je dozvoljeno.

 9. Mobitel smijete koristiti samo za Google Meet sastanak, dakle u pravilu ga ne dirate nakon što ga postavite da Vas snima.PISANJE ISPITA

 1. Nakon provjere identiteta, nastavnica će dati upute za pristupanje ispitu.

 2. Ispit će nastavnica objaviti u Classroom grupi predmeta na roku u kategoriji „Classwork.“ Vrijeme pisanja bit će vremenski ograničeno.

 3. Tijekom pisanja ispita, student ne smije napustiti Google Meet i prekinuti snimanje ispita. Ukoliko se desi da pukne veza ili bude drugih problema s Google Meetom, student o tome u najkraćem roku mora obavijestiti nastavnicu putem emaila. (Na serveru EFZG moguće je provjeriti koliko dugo prekid traje i s relativnom sigurnošću utvrditi da je do prekida veze došlo iz tehničkih razloga). Ako se veza brzo ne uspostavi, ispit se neće moći priznati.

 4. Ukoliko tijekom pisanja ispita imate pitanja ili naiđete na neki problem, javite se nastavnici na email kako ne biste ometali druge studente.


ZAVRŠETAK PISANJA

 1. Kada ste gotovi s pisanjem, prvo pošaljite ispit i tek onda možete izaći s Google Meet sastanka. Ukoliko prvo izađete iz Google Meet sastanka i onda pošaljete ispit, ispit će biti ocijenjen ocjenom nedovoljan. Svi podaci vezani uz provođenje online testiranja trajno ostaju dostupni na serveru i moguće ih je brzo provjeriti.

 2. Ukoliko se sumnjivo ponašate (gledanje po sobi, okretanje, govorenje, saginjanje …) bit ćete zamoljeni izaći s roka (napustiti Google Meet sastanak) a za ispit će biti unesena ocjena nedovoljan (1).

 3. Ukoliko mislite da ste nepravedno zamoljeni da odete s roka, zbog kolegijalnosti prema ostalim studentima, odmah napustite sastanak, a mailom se javite nastavnici kako biste sa njom prodiskutirali događaj.


OBJAVA REZULTATA I UVID U ISPIT

 1. Rezultati će prema Pravilniku biti objavljeni unutar pet radnih dana u Classroom grupi predmeta na ispitnom roku.

 2. U objavi će biti navedeni: IME I PREZIME, BROJ BODOVA i OCJENA

 3. Ako to budete željeli, uvid u ispit mailom ćete se dogovoriti s nastavnicom za Google Meet konzultacije na kojima ćete moći prokomentirati svoj ispit