Iskustva polaznika

Studiranje na smjeru Menadžerska informatika mi je dalo jako kvalitetan temelj za rad u financijskom sektoru u kojem sam pronašao zaposlenje nakon diplome. Znanja sa smjera su izvrsno nadopunila ekonomsko znanje što me pripremilo za razumijevanje potreba poslovnih korisnika i implementaciju IT rješenja koja donose tražene rezultate. Posebno bih istaknuo znanja u području poslovne analize i komunikacijske vještine. Ne mogu zaboraviti ni timski rad na kojem se smjer temelji jer je, osim pripreme za poslovno okruženje, time ostvarena i dobra povezanost sa kolegama iz grupe sa kojima i danas redovito komuniciram, kako poslovno, tako i privatno. Sve je to utjecalo i na odluku da se vratim na fakultet kao vanjski suradnik i nastavim suradnju sa profesorima i asistentima koji su mi predavali.
Bojan Korizma, mag. oec.
Vodeći specijalist za poslovnu inteligenciju
Zagrebačka banka

 
Diplomski smjer Menadžerska informatika mi je prilično pomogao u karijeri, konkretno na trenutnom radnom mjestu, s obzirom na to da je nastavni plan i program dobrim dijelom prilagođen zahtjevima modernog tržišta rada - barem što se analitičkog područja tiče. Upravljanje bazama podataka, obrada vremenskih serija i generalni „problem-solving“ stil kolegija koji se nudio na studiju me pripremio za suvremene zahtjeve posla na tržištu rada, koji od posloprimca u današnje doba zahtijevaju ne samo ekonomsku podlogu, nego i određena informatička znanja bez kojih više nije moguće biti konkurentan. Posebnost ovoga smjera, odnosno predavača s katedre za Informatiku, je također u tom jednom ležernijem stilu predavanja/razmišljanja koji se očituje kao vrlo pristupačan studentima, što mi se iznimno svidjelo i što s oduševljenjem prenosim/prakticiram radeći kao vanjski suradnik na istoimenoj katedri.
Ivan Odrčić, mag. oec.
Privredna banka Zagreb d.d.
Senior Analyst - Research Office

 
Studij Menadžerske informatike dao mi je bazu pojmova koja se svakodnevno koriste u IT svijetu koji se neprestano mijenja. Praktični projekti i iskustva gostiju predavača koji su predavali na kolegijima iz globalno najbrže rastuće industrije je bilo izuzetno korisno i zanimljivo. Radeći u IT industriji zadnjih 8 godina svjedočim velikoj potrebi na tržištu rada za mladima koji se žele usmjeravati u smjeru spoja ekonomije i tehnologije, kao i velikom prostoru za učenjem i napredovanjem koje taj sektor nudi. Ovaj smjer je dobra podloga za kročiti u najperspektivniju industriju današnjice.
Mateja Zbodulja Petrak, mag. oec.
Enterprise Sales Executive and Market Lead
Agrivi d.o.o.

 
Nakon završetka preddiplomskog studija na sveučilištu u SAD-u odlučio sam se za Ekonomski Fakultet u Zagrebu, diplomski studij na engleskom jeziku - Managerial Informatics. S obzirom na sveopću digitalizaciju smatrao sam da je dobro usavršiti svoja stečena znanja u području poslovne informatike i upoznati se s novim principima rada. Paralelno sa studiranjem radio sam u Ericsson Nikola Tesla. Imao sam privilegiju primijeniti stečena znanja iz nastave, te ponekad s kolegama stručnjacima sagledati nastavne teme iz više tehničkog kuta.
Studiranje je obilovalo primjerima poslovnih modela koji su aktualni i danas, kao i pregledom potrebnih teoretskih znanja neophodnih za uspješnu digitalnu transformaciju kompanija iz svih poslovnih sektora. Upravo taj dio nastave koji obiluje realnim primjerima pomaže mi danas u poslovnom svijetu. Nedavno smo, kao dio proširenja poslovnih kompetencija, prolazili višednevnu edukaciju na temu digitalne transformacije. U predavanjima profesora s najboljih svjetskih sveučilišta, gotovo svi primjeri i metode koje smo obrađivali meni su već bile poznate, te sam s velikim predznanjem lakše sudjelovao u raspravama. To mi je bila potvrda da sam izabrao dobar studij.
Novi koncepti i tehnologije kao 5G, blockchain, Internet of Things, Cloud Computing su samo neke od tema koje su proširile moje znanje i pomažu mi u poslu koji obavljam i u projektima kojima sudjelujem.
Trenutno sam u Kopenhagenu gdje ostajem do travnja. Sudjelujem na projektu zamjene infrastrukture (SWAP) iz Huawei u Ericsson najvećeg Danskog tele operatera, TDC Grupe. Također, prošle sam godine sudjelovao na projektima Deutsche Telekom Grupe, a uskoro kreće i projekt u Norveškoj.
Marin Bačko  
Supply Chain Planner
Customer Unit Northern & Central Europe
Ericsson Nikola Tesla