Zagreb International Conference on The Law of Obligations // Zagrebačka međunarodna konferencija o obveznom pravu

Zagreb International Conference on the Law of Obligations (Zagrebačka međunarodna konferencija o obveznom pravu) održat će se na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 12. i 13. prosinca 2019. godine.
 
Konferencija se održava u organizaciji Katedre za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u suradnji s Tajništvom Komisije Ujedinjenih naroda za međunarodno trgovačko pravo (UNCITRAL Secretariat) u okviru aktivnosti proslave četrdesetgodišnjice Konvencije UN-a o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe, te u suradnji s ELI Global Private Law SIG, znanstvene skupine koja djeluje u sklopu Europskog pravnog instituta.
 
Glavni pokrovitelj konferencije je EUROHERC osiguranje d.d.
 
Program konferencije dostupan je na mrežnim stranicama:
- https://obveznopravo.net.efzg.hr/program (HR);
- https://lawofobligations.net.efzg.hr/programme (EN).
 
Konferenciju će pozdravnim govorima otvoriti: prof. dr. sc. Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Igor Gliha, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Albert Ruda-González, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Gironi, te g. Đuro Sessa, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.
 
Keynote govor održat će prof. dr. sc. Erik Van den Haute s Université Libre de Bruxelles, na temu „Reform and restatement of the law of obligations: the 'slow food' of European harmonization of private law“.
 
Posebne govore tijekom konferencije održat će i izaslanici UNCITRAL-a, Alexander Kunzelmann i David Nikolaus Probst.
 
U okviru konferencije održat će se sastanak članova ELI Global Private Law SIG, posebne znanstvene skupine Europskog pravnog instituta, a koji je otvoren i za druge članove Europskog pravnog instituta, kao i za sve one koji su zainteresirani za aktivnosti Europskog pravnog instituta.
 
Na konferenciji će biti izložen 71 rad u trinaest sesija koje će se, među ostalim, baviti aktualnostima u području europskog ugovornog i odštetnog prava, novim kodifikacijama obveznog prava na području srednje i jugoistočne Europe, suvremenim izazovima obveznom pravu poput blockchain tehnologije i umjetne inteligencije te ključnim pitanjima hrvatskog obveznog prava u poredbenopravnom kontekstu, a posebna sesija posvećena je četrdesetgodišnjici Konvencije UN-a o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe.
 
Izlaganja na konferenciji održat će se većinom na engleskom jeziku, a pojedine sesije na hrvatskom jeziku uz simultani prijevod na engleski jezik.
 
Na konferenciji će govoriti ukupno 82 sudionika, od kojih većina dolazi iz inozemstva s eminentnih europskih sveučilišta, ali i iz SAD-a te pojedinih azijskih država. Pored članova globalne akademske zajednice, svoje radove predstavit će i suci Ustavnog suda Republike Hrvatske, Vrhovnog suda Republike Hrvatske te Trgovačkog suda u Zagrebu, kao i zagrebački odvjetnici i pravnici u gospodarstvu.
Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se prijaviti, uz plaćanje kotizacije, najkasnije do 10. prosinca 2019., u 9:00 sati, ispunjavanjem obrasca dostupnog na mrežnim stranicama konferencije:
- https://obveznopravo.net.efzg.hr/prijava (HR);
- https://lawofobligations.net.efzg.hr/registration (EN).
 
Prijave za sudjelovanje na konferenciji bit će otvorene dok ne budu popunjena sva slobodna mjesta. Preporučujemo ne čekati posljednji trenutak za prijavu, s obzirom na moguće zatvaranje prijava i prije 10. prosinca 2019.
 
Više obavijesti dostupno je na mrežnim stranicama konferencije:
- https://obveznopravo.net.efzg.hr/ (HR);
- https://lawofobligations.net.efzg.hr/ (EN).