Tribine o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja

Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN), Hrvatskim društvom za pravo i politiku tržišnog natjecanja (HDPPTN) i Europskim dokumentacijskim centrom EFZG-a (EDC-KDC) u svakom će kvartalu tijekom godine (veljača, travanj, rujan i studeni) organizirati Tribine o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja.

Tribine o aktualnostima u pravu i politici tržišnog natjecanja prate novine na globalnoj razini, s posebnim osvrtom na relevantnost odabrane teme u hrvatskom kontekstu. Nova presuda Suda EU-a koja mijenja dotadašnju praksu, nova odluka Europske komisije koja donosi rekordno visoke kazne, ili samo neko zanimljivo istraživanje koje pomiče granice spoznaja o nekoj temi u području prava i politike tržišnog natjecanja, sve su to poticaji za teme nadolazećih tribina.

Travanjska tribina pod nazivom Manjinski udjeli, koncentracija poduzetnika i utjecaj na intenzitet tržišnog natjecanja održat će se 12. travnja 2018. godine od 17.00 do 19.00 sati u Europskom dokumentacijskom centru (knjižnica EFZG). Panelisti su Mirta Kapural (AZTN), Mislav Bradvica (odvjetnik), Marko Prlić (Podravka d.d.) i Marko Družić (EFZG), a moderira Jasminka Pecotić Kaufman (EFZG).

Više informacija dostupno je na https://pptn-tribina.net.efzg.hr