Trade Perspectives 2018: Contemporary Aspects and Role of International Trade

Katedra za trgovinu i međunarodno poslovanje Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom organizira devetu međunarodnu znanstvenu konferenciju „Trade Perspectives 2018: Contemporary aspects and role of international trade“ , koja će se održati 28. i 29. studenoga  2018. na Ekonomskom fakultetu. 

Konferencija će okupiti preko 100 istaknutih znanstvenika iz središnje i istočne Europe (CEE) koji proučavaju međunarodno poslovanje, problematiku internacionalizacije trgovine, izazove internacionalizacije, e-trgovinu, transport, logistiku i upravljanje opskrbnim lancem.

Svrha ove dvodnevne Konferencije je analizirati brzinu promjena u međunarodnoj trgovini zajedno s njezinom ulogom u gospodarskom razvoju. Tema međunarodne trgovine posebno je aktualna i zbog trenutnih zaoštrenih odnosa među najvećim svjetskim gospodarstvima pri čemu se implikacije tih odnosa tiču i svih ostalih država. Međunarodna trgovina predstavlja okosnicu procesa globalizacije koji na neki način utječe na sve segmente života i poslovanja u bilo kojoj državi. Adekvatno podupirana razvojnim politikama i odgovarajućom infrastrukturom, međunarodna trgovina u pravilu vodi ekonomskom rastu, ali omogućuje i uspostavu dovoljne fleksibilnosti gospodarstva kao i brzu prilagodbu u slučaju eventualnih ekonomskih šokova.

Konferenciju će predavanjem na temu „Uloga distributera u međunarodnoj trgovini“ otvoriti gospodin Stjepan Roglić, član Uprave za Financije Orbico grupe. U sklopu Konferencije održat će se i metodološki seminar "Modeli i tehnike ekonometrijske analize za znanstvena istraživanja".
 
Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici: https://tradeperspectives.net.efzg.hr/