Predavanje prof. Burtona Leeja

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) i Veleposlanstvo SAD-a s velikim zadovoljstvom Vas pozivaju na predavanje i prezentaciju koju će održati uvaženi stručnjak
 
profesor Burton H. Lee sa Sveučilišta Stanford

o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima 
 
Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Dvorana D1) u četvrtak, 16. travnja 2015. od 11.00 – 12.30 

 
Cilj predavanja prof. Burtona Leeja je upoznati studente, profesore i ostale zainteresirane osobe, s američkim i drugim međunarodnim iskustvima koja Hrvatskoj mogu poslužiti kao primjer, a vezana su uz uspostavu start-up tvrtki na sveučilištima. Naglasak predavanja bit će na ulozi sveučilišta u pružanju podrške pri osnivanju start-up tvrtki i na moguće prepreke na tom putu, kao i na ključna pitanja poput zaštite prava intelektualnog vlasništva, itd.        
Dr. Burton H. Lee međunarodni je stručnjak za inovativno poduzetništvo. S više od 15 godina iskustva u start-up poduzetništvu, višem menadžmentu i tehničkom vodstvu u ranoj fazi ulaganja te velikim globalnim tehnološkim korporacijama kao što su General Electric, HewlettPackard i Daimler, priznat je kao globalni stručnjak za inovacijski sustav Europe i Silicijske doline te u području tehnoloških start-up tvrtki i inovacija utemeljenih na znanstvenoakademskom znanju.
Jedan je od suosnivača mreže poslovnih anđela i ulagača u inovativne aeronautičke tehnologije Space Angel Network, vodećeg izvora ulaganja u poduzetnički kapital za start-up tvrtke iz područja svemira i aeronautike.  
Dr. Burton Lee posjeduje doktorat iz strojarstva i elektrotehnike Sveučilišta Stanford i MBA iz područja financija Sveuličišta Cornell. Predaje na Sveučilištu Stanford o europskim inovacijama i poduzetništvu. Čest je predavač u Europi, Latinskoj Americi, Washington D.C.-u i Silicijskoj dolini.  U organizaciji dolaska dr. Burtona Leeja u Hrvatsku sudjelovali su Vlada Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a povodom njegova dolaska na konferencije Brown Forum i Geek Camp u svojstvu gosta predavača. 
Predavanje će se održati na engleskom jeziku. Otvoreno je za studente, profesore i ostale zainteresirane osobe. 

Životopis prof. Burtona Leeja: https://www.linkedin.com/in/burtonlee