Predavanja o Brexit-u i o Europskom parlamentu u organizaciji Katedre za pravo

Pozivamo Vas na predavanja koja organizira Katedra za pravo Ekonomskog fakulteta u Zagrebu u okviru programa European Parliament to Campus u sklopu kolegija Europsko tržišno pravo, European Market Law i European Company Law koja će održati gospodin Toine Manders
 
u četvrtak 17. studenog 2016. u 15:00 sati u dv.3.
 
“BREXIT - THE INFLUENCE OF THE UK REFERENDUM ON THE INTERNAL MARKET”
 
i
 
u petak 18. studenog 2016. u 12:00 sati u dv.7.
 
“THE EUROPEAN PARLIAMENT AND INFLUENCE OF THE MEMBER STATES ON EUROPEAN PARLIAMENT DECISION MAKING”

Organizacija European Parliament Former Members Association u okviru svog programa „European Parliament to Campus“ omogućuje sveučilištima promicanje aktivnosti i ideja Europske unije kroz ekspertizu i iskustvo bivših članova Europskog parlamenta. 

Toine Manders diplomirao je pravo na Sveučilištu u Maastrichtu i  Nijmegen, nakon čega se bavio odvjetništvom kao specijalist za odštetno pravo i pravo intelektualnog vlasništva. Od 1999. godine član je Europskog parlamenta gdje je koordinator političke grupe Europskih liberal (ALDE) u okviru odbora za unutarnje tržište. Također je bio zamjenik člana Odbora za Pravne poslove i industriju, inovacije i energiju, te je zamjenik člana Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. U 2008. godini bio je izabran za člana Europskog parlamenta godine u području unutarnjeg tržišta, a od 2014. godine radi kao odvjetnik u odvjetničkom društvu kao konzultant u području malih i srednjih trgovačkih društava za europsko poslovanje.

Veselimo se Vašem dolasku!