Održan znanstveni skup u spomen na professora emeritusa Peru Jurkovića

U suradnji Hrvatske narodne banke, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Rifina u Hrvatskoj narodnoj banci je u spomen na professora emeritusa Peru Jurkovića 3. ožujka 2016. održan  znanstveni skup Mogućnosti djelovanja monetarne i fiskalne politike u maloj i otvorenoj ekonomiji.

Na skupu su sudjelovali dr. sc. Zdravko Marić, ministar financija, prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, prof. dr. Zoran Jašić, bivši ministar financija, dr. Guste Santini, glavni urednik časopisa Ekonomija , izv. prof. dr. sc. Hrvoje Šimović s Ekonomskog fakulteta, prof. dr. sc. Mladen Vedriš s Pravnog fakulteta  te brojni ekonomisti, predstavnici poslovne, političke i sveučilišne zajednice.
Tom prigodom predstavljeni su i radovi znanstvenika objavljeni u najnovijem broju časopisa Ekonomija, a svoje radove, među ostalima, izložili su i izv.prof. Nika Šimurina, izv. prof dr. sc. Hrvoje Šimović,  izv.prof. Ivana Dražić Lutilsky   doc.  dr. sc. Jakša Krišto i dr. sc. Branka Tuškan  s Ekonomskog fakulteta .

Prof. dr. sc. Pero Jurković  bio je dugogodišnji profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te guverner Hrvatske narodne banke za čijeg je mandata uvedena kuna kao nacionalna valuta. U spomen na profesora Jurkovića Ekonomski fakultet je 2013. ustanovio Nagradu dr. Pero Jurković koja se jednom godišnje dodjeljuje za doktorske disertacije, znanstvene monografije i znanstvene radove iz područja financija.
 
Više na: https://www.hnb.hr/-/znanstveni-skup-u-spomen-prof-emer-dr-pere-jurkovica