Održan Međunarodni sajam mobilnosti 2018. – Razmijeni se!


U organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 18. siječnja 2018. održan je Međunarodni sajam mobilnosti 2018. - Razmijeni se! Sajam je bio organiziran za studente Ekonomskog fakulteta s ciljem da ih se informira i zainteresira za studentsku razmjenu. 
U sklopu događanja organizirana su edukativna i interesantna predavanja i paneli. Studentima su prezentirane mogućnosti mobilnosti s naglaskom na ERASMUS + program, a informacije iz prve ruke mogli su dobiti i na štandovima s promotivnim materijalima međunarodnih partnerskih institucija EFZG-a. Predstavljeno je njih više od 120, a prezenteri su bili studenti EFZG-a koji su bili na razmjeni te strani studenti koji ovdje borave na razmjeni. Svoje bilateralne stipendije sa sveučilištima izvan Europe predstavilo je na štandu i Sveučilište u Zagrebu.
 
Bogati program upotpunili su zanimljivi gosti, bivši studenti Ekonomskog fakulteta - Tomislav Perko i Luka Bulić. Perko, poznati globetrotter odbacio je karijeru brokera i počeo intenzivno putovati po svijetu te pisati o tome. Kroz svoje predavanje studentima je približio putovanja iz različitih perspektiva te ih potaknuo da se odvaže odmaknuti od zone komfora i krenu u svijet kroz studentsku razmjenu.
 
Posebno zanimljivo bilo je i na panelima koje je na sebi svojstven način moderirao Luka Bulić. Panelisti, među kojima su bili NJ. E. Tanya Dimitrova Dimitrova, veleposlanica Bugarske, doc. dr. sc. Vatroslav Škare, doc. dr. sc. Ozana Nadoveza, Tomislav Perko te studenti koji su već bili na razmjeni, pričali su o svojim iskustvima o studiranju i životu u inozemstvu. Odličnu atmosferu dodatno je zagrijao Luka imitirajući uz gitaru poznate hrvatske pjevače.

Pogledajte kratki video!

Ovdje možete pogledati fotografije sa događanja u albumu na našoj FB stranici.