Informativni dan Obzor 2020: Širenje izvrsnosti i sudjelovanja

 Agencija za mobilnost i programe EU organizira informativni dan posvećen horizontalnoj aktivnosti programa Obzor 2020. Širenje izvrsnosti i sudjelovanja.
 
Informativni dan održat će se 16. svibnja 2017. (utorak) s početkom u 8:30 sati u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Frankopanskoj ulici 26.
 
U programu Obzor 2020. formulirane su specifične mjere i aktivnosti za širenje izvrsnosti i proširenja sudjelovanja institucija u manje razvijenim regijama EU koje zaostaju za ostatkom EU u pogledu znanstvene izvrsnosti. Horizontalna aktivnost Širenje izvrsnosti i sudjelovanja usredotočena je na izgradnju kapaciteta za istraživanje i inovacije institucija iz svih znanstvenih područja koje imaju potencijal za dosezanje znanstvene izvrsnosti, a time i zadovoljavanja međunarodnih standarda izvrsnosti i poboljšavanja inovativnih učinaka nacionalnih gospodarstava.
 
Mjere širenja izvrsnosti provode se kroz tri tipa natječaja, Teaming (izgradnja novih ili unaprjeđenje postojećih centara izvrsnosti), ERA Chair (izvođenje strukturnih promjena unutar institucije uz pomoć vrhunskih istraživača odabranih na međunarodnim natječajima) i Twinning (umrežavanje i prijenos znanja s vrhunskim institucijama iz određenih znanstvenih područja).
 
Na informativnom danu predstavit će se mogućnosti prijave projekata na ovogodišnjim natječajima, dosadašnji financirani projekti hrvatskih institucija, kao i mogućnosti ostvarivanja sinergija sa strukturnim fondovima za ove aktivnosti.
 
Program rada informativnog dana nalazi se ovdje, a prijave za sudjelovanje na informativnom danu zaprimaju se do 11.svibnja 2017. na ovoj poveznici.