Dodijeljeni Oskari znanja 2017.

 Svečana dodjela Oskara znanja održana je 29. lipnja 2017. na Ekonomskom fakultetu. Oskare državnim i međunarodnim prvacima dodjeljuje Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, a  predstavljaju najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.
Dobrodošlicu učenicima, njihovim nastavnicima i mentorima te ostalim uvaženim gostima poželio je prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta. Okupljenima su se pozdravnim govorima obratili i  Jadranka Žarković-Pečenković, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija, Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja te Vesna Bedeković, predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.
Oskar znanja uručen je učenicima za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju te učenicima koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima u znanju.  Svečanost je uveličana glazbenim programom u izvedbi polaznika Glazbene škole Blagoja Berse Emanuela Tomljenovića, Ane Čižmek i Mateja Mihaljevića.
Skulpture Oskara znanja i ove godine izradili su učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u suradnji sa Srednjom školom Augusta Šenoe iz Garešnice. 

Galerija slika>>