Erasmus studentska mreža Zagreb organizira konferenciju o poduzetništvu mladih

 Erasmus studentska mreža Zagreb (ESN Zagreb) ovaj mjesec organizira dvodnevnu konferenciju o poduzetništvu mladih te važnosti vještina i iskustava stečenih za vrijeme studija pod nazivom „Employ your Skills!“. Konferencija će se održati 24. i 25. ožujka 2017. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Projektom želimo usmjeriti pažnju studentske populacije na činjenicu kako su aktivnosti kojima se studenti bave za vrijeme trajanja studija od presudnog značaja za njihov daljnji razvoj i karijeru. Naglasak projekta bit će na tome kako mladi ljudi već tijekom studija mogu „profesionalizirati“ svoje vještine te usmjeriti svoj budući razvoj i karijeru. Nadalje, upravo u toj, studentskoj i mladenačkoj dobi, vrlo je važno potaknuti i oblikovati poduzetničke sposobnosti, kako bi mladi jednog dana mogli stvarati nove vrijednosti u ekonomiji. Ovim projektom također želimo predstaviti projekte te brojne korisne i poželjne poslovne vještine koje studenti mogu razviti u brojnim studentskim organizacijama tokom svojih studentskih dana. Krajnji cilj ovoga projekta jest potaknuti mlade ljude i studente na aktivnije uključivanje u brojne aktivnosti i prilike koje im stoje na raspolaganju tokom studentskih dana.
Između ostalih gostiju, svoj poduzetnički put i iskustvo predstaviti će nam dvije uspješne startup inicijative, CookHub i NanoDiy. S nama će biti i predstavnica Agencije za mobilnost i programe EU koji će predstaviti prednosti koje program Erasmus+ nudi u profesionalnom smislu, tj. u kontekstu mogućnosti zapošljavanja te razvoja buduće karijere. Nadalje, gost će nam biti i prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić, profesor na Ekonomskom fakultetu, koji ima vrlo značajna iskustva sa studentskim projektima i organizacijama, budući da ih je implementirao u svoje nastavne kolegije, a mnoge i sam pokrenuo. Također, Plavi ured grada Zagreba, koji pomaže u osnaživanju ekonomije i poduzetništva u Zagrebu te služi kao platforma za komunikaciju relevantnih institucija s zagrebačkim poduzetnicima, predstaviti će nam aktivnosti koje nudi mladim ljudima.
Dvoje inozemnih gostiju, bivši članovi ESN-a iz Italije i Češke a danas uspješni poduzetnici, predstaviti će nam projekte na kojima su radili i kako su putem njih razvili svoje poslovne vještine. Također, predstavnica kompanije Procter&Gamble će nam prikazati mogućnosti za razvoj i stjecanje vještina koje nude studentima i mladima iz perspektive jedne velike multinacionalne kompanije.
Predstavnica partnerske organizacije, ESN Split, približiti će nam najvažnije detalje na koje treba obratiti pažnju pri pisanju i provedbi lokalnih i EU projekata. Naposlijetku, predstaviti će se i nekoliko studentskih organizacija (Erasmus Student Network, Hrvatska Studentska Asocijacija, Ekonomska klinika…) koje putem svojih projekata i aktivnosti pružaju priliku studentima i mladima da usavrše svoje vještine i tako upotpune svoje iskustvo studiranja.

Više informacija i prijave na: https://www.facebook.com/events/416787028672980/
 
_____________________________
Erasmus Student Network (ESN) jedna je od najvećih studentskih organizacija u Europi, sa više od 14.500 članova, čiji je glavni cilj briga o studentima na razmjeni i promicanje studentske mobilnosti. Članovi naše mreže su studenti volonteri koji djeluju pod krilaticom "student pomaže studentu". Naša mreža broji više od 510 ureda diljem Europe u 39 zemalja, sa središnjim uredom u Bruxellesu. U Hrvatskoj djelujemo na šest najvećih sveučilišta, redom: ESN Zagreb, ESN Osijek, ESN Split, ESN Rijeka, ESN Dubrovnik i ESN Zadar.