Katedra za statistiku povodom Dana fakulteta 2015

 Katedra za statistiku je povodom obilježavanja 95. obljetnice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, u četvrtak 10. prosinca 2015. godine, u prostorijama Knjižnice fakulteta organizirala predstavljanje rada Katedre  u posljednjih pet godina.
Prisutnima su se uvodno obratili prodekan za nastavu, studente i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Mislav Ante Omazić i pročelnica Katedre prof. dr. sc. Mirjana Čižmešija.
Prof. dr. sc. Ksenija Dumičić, u ulozi predsjednice, predstavila je Hrvatsko statističko društvo,  planiranu međunarodnu konferenciju i časopis te istaknula posebno važnu  suradnju s Hrvatskim biometrijskim društvom čija je predsjednica prof. dr. sc. Ana-Marija Jazbec također bila gošća događanja. Profesorica Jazbec tom je prigodom predstavila Hrvatsko biometrijsko društvo i pozvala prisutne na suradnju.
Rezultate znanstveno-istraživačkog rada, primarno izraženog kroz tri projekta Hrvatske zaklade za znanost čiji su voditelji članovi Katedre za statistiku, predstavio je doc. dr. sc. Josip Arnerić. Također je predstavljeno i pet sveučilišnih udžbenika i sveučilišnih priručnika čiji su autori članovi Katedre za statistiku. 

Galerija slika >>