10. Dan Informacijske tehnologije - Uloga informacijske tehnologije u obrazovanju i zapošljavanju

 
Povodom proslave 95. godišnjice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Katedra za Informatiku je organizirala jubilarni, 10. Dan Informacijske tehnologije. Radi se o manifestaciji koju je 2001. godine pokrenula Katedra za informatiku Ekonomskog Fakulteta u Zagrebu s ciljem popularizacije tema vezanih za primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije u poslovanju.
 
Ovogodišnja manifestacija održana je u srijedu, 25. studenog 2015. godine u dvorani broj 3 Ekonomskog fakulteta Zagreb u vremenu od 12.00 do 15.00 sati s tematikom "Uloga informacijske tehnologije u obrazovanju i zapošljavanju".
 
Manifestaciju Dan Informacijske tehnologije vodila je dr. sc. Jovana Zoroja, viša asistentica na Katedri za informatiku, a program je počeo svečanim otvorenjem na kojem su se prisutnima obratile Prodekanica za poslovanje i administraciju, izv. prof. dr. sc. Anita Pavković i Pročelnica Katedre za informatiku, prof. dr. sc. Vesna Bosilj Vukšić.
 
Program je nastavljen predavanjem kojeg je održao prof. dr. sc. Velimir Srića na temu "Trendovi i izazovi informacijske tehnologije u obrazovanju". Tijekom izlaganja prof. dr. sc. Velimir Srića naglasio je važnost iskorištavanja dostupnih digitalnih tehnologija u kreiranju i korištenju obrazovnog sustava.
 
U drugom dijelu programa održao se Okrugli stol na temu "Uloga informacijske tehnologije u obrazovanju i zapošljavanju" kojeg je moderirao prof. dr. sc. Velimir Srića. Sudionici Okruglog stola bili su ugledni stručnjaci iz prakse i bivši studenti Ekonomskog fakulteta Zagreb: Adrian Ježina (VIP), Anita Lovrić (Infodom), Ivan Maglić (Gartner), Marin Tadić (Oracle), Slavko Vidović (Infodom) i Ema Vuković (CROZ). Govornici Okruglog stola su tijekom diskusije svojim znanjem i iskustvom ukazali na važnost i značenje koju informacijska tehnologija ima u obrazovanju i zapošljavanju, ali i u svakodnevnim poslovnim aktivnostima. Također, naglasili su važnost područja menadžerske informatike u poslovanju kao moderatora između tehničkih i poslovnih znanja. U zanimljivu raspravu su se uključili i prisutni studenti, kojima je gospodin Ivan Maglić (Gartner) poručio kako uvijek treba pokušavati i kako je neuspjeh izuzetno važan za ostvarivanje uspjeha, a gospođa Lovrić (Infodom) je istaknula kako je u današnjem „moru“ znanja najvažnije znati valorizirati što je vrijedno. Također, gospodin Maglić (Gartner) je naglasio kako je budućnost već počela i kako su se promjene već dogodile, na što se nadovezao gospodin Vidović (Infodom) porukom kako je potrebno naučiti raditi s nepoznatim, jer će upravo to postati nova vrijednost.
 
U trećem dijelu programa prezentirani su najbolji studentski projekti izrađeni tijekom vježbi i seminara na diplomskom studiju, na smjeru Menadžerska informatika. Studenti koji su sudjelovali u izradi projekata jesu: Ante Buljan, Vana Čavala, Lidija Grdošić, Maja Ivanović, Lucija Juroš, Daniel Kosovec, Ana-Marija Stjepić (projekt "Profil poslova u informatičkoj industriji - istraživanje Moj-posao.net"), Iva-Hrvatina Presečan (projekt "Gamification"), Sanja Lončar (projekt "Korištenje Weke u planiranju potreba zaliha"), Ivan Bešlić i Ivan Matej Bogati (projekt "Proces kreiranja ponude poduzeća Kolektiva Web d.o.o.") te Nikola Penić i Dominik Kolobarić (projekt "WebMall"). Navedenim studentima dodijeljena su prigodna priznanja.
 
Ovogodišnja manifestacija zatvorena je prigodnim domjenkom uz koji su članovi Katedre za informatiku, sudionici Okruglog stola, nagrađeni studenti i ostali uzvanici nastavili druženje i neformalnu diskusiju.

Galerija slika >>