Gostujuće predavanje - Toine MANDERS (bivši član Europskog parlamenta)

Katedra za pravo i European Parliament Former Members Association i ove godine na kolegijima  Europsko tržišno pravo, European Market Law i European Company Law u okviru programa “European Parliament to Campus”  organiziraju predavanje bivšeg člana Europskog parlamenta.

Ove godine gost predavač je gospodin Toine MANDERS koji će održati predavanje pod nazivom „Interconnection between European Parliament and national parliaments: lesson for Croatia“.
Organizacija European Parliament Former Members Association okuplja bivše članove Europskog parlamenta, te u okviru svog programa „European Parilament to Campus“ omogućuje sveučilištima promicanje aktivnosti i ideja Europske unije kroz ekspertizu i iskustvo bivših članova Europskog parlamenta. 

Toine Manders diplomirao je pravo na Sveučilištu u Maastrichtu i  Nijmegen, nakon čega se bavio odvjetništvom kao specijalist za odštetno pravo i pravo intelektualnog vlasništva. Od 1999. godine član je Europskog parlamenta gdje je koordinator političke grupe Europskih liberal (ALDE) u okviru odbora za unutarnje tržište. Također je bio zamjenik člana Odbora za Pravne poslove i industriju, inovacije i energiju, te je zamjenik člana Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane. U 2008. godini bio je izabran za člana Europskog parlamenta godine u području unutarnjeg tržišta, a od 2014. godine radi kao odvjetnik u odvjetničkom društvu kao konzultant u području malih i srednjih trgovačkih društava za europsko poslovanje.

PREDAVANJE ĆE SE ODRŽATI U OKVIRU NASTAVE NA KOLEGIJU EUROPSKO TRŽIŠNO PRAVO 26. STUDENOG 2015. S POČETKOM U 14 SATI U DV. 14 (vijećnica) TE NASTAVE NA KOLEGIJIMA EUROPEAN MARKET LAW I EUROPEAN COMPANY LAW 27. STUDENOG 2015. S POČETKOM U 12 SATI U DV.31.
Pozivaju se svi zainteresirani.