Predstavnica Međunarodne federacije računovođa posjetila Ekonomski fakultet

Maria Chuvasheva, predstavnica Međunarodne federacije računovođa (International Federation of Accountants – IFAC) 29. listopada 2015.  posjetila je Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tom prigodom održan je sastanak kojem su nazočili dekan Ekonomskog fakulteta, članovi Katedre za računovodstvo te voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju.

Predstavnici IFAC-a na sastanku su prezentirane temeljne odrednice vezane uz međunarodnu suradnju Ekonomskog fakulteta te međunarodnu mobilnost studenata i nastavnika. Pročelnik Katedre za računovodstvo upoznao ju je i s organizacijom i djelovanjem Katedre za računovodstvo, uključujući kolegije koje Katedra za računovodstvo izvodi na preddiplomskom i diplomskom studiju te na specijalističkim poslijediplomskim studijima. U toku sastanka raspravljalo se o aktualnim računovodstvenim i revizijskim pitanjima.

Posjeti Ekonomskom fakultetu prethodio je sastanak u prostorijama strukovne organizacije - Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika (HZRFD), koja kao članica IFAC-a već dvadesetak godina ostvaruje vrlo dobru suradnju s ovom međunarodnom organizacijom.