Tjedan sportaša Ekonomskog fakulteta 2015

 U razdoblju od 4. do 8. svibnja 2015. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji ŠDEF-a (Športskog društva Ekonomskog fakulteta) obilježen je Tjedan sportaša EFZG-a. U sadržajnom sportskom programu koji je obuhvatio različite sportove (mali nogomet, funkcionalni trening, košarka, rukomet i odbojka) aktivno je sudjelovalo više od 250 studenata sportaša te 20-ak profesora i djelatnika Fakulteta.
Na malonogometnom (futsal) turniru EFZG-a nastupilo je 18 momčadi koje su bile raspoređene u šest skupina. Nakon grupne faze natjecanja, uslijedile su završne utakmice. Nakon izjednačene borbe i vrhunske prezentacije nogometne igre, ali i fer igre kako i priliči našim studentima, titulu najbolje momčadi na turniru ponijela je ekipa „Neuredan život“. Ona je u finalnoj utakmici s rezultatom 3:1 nadmašila ekipu „Mušuni“. Treće mjesto na turniru je osvojila ekipa „FC Raj-Smo United“ pobjedom od 1:0 nad ekipom „U-18“. Pobjednici turnira nastupili su u sljedećem sastavu: Ivan Kusalić, Niko Maričić, Bruno Besek, Mario Jeličić, Mirko Rogošić, Mislav Jukić i Luka Toš. Najboljim strijelcem turnira proglašen je Bruno Malivuk iz ekipe „Mušuni“ s 10 postignutih pogodaka.
Odigran je i revijalni susret nastavnika i ženske futsal momčadi, aktualnih sveučilišnih prvakinja. Nakon vrlo zanimljive i ravnopravne utakmice, na zadovoljstvo svih prisutnih studentice su ostvarile minimalnu pobjedu od 1:0. Ženska malonogometna reprezentacija EFZG-a nastupila je u sastavu: G. Gaiser, S. Klarić, T. Matijević, A. Jeličić, L. Leontenko, M. Horvatić, M. Vučković i N. Hubak, P. Lerotić. Nastavnici su još odigrali i dvije utakmice u sklopu futsal turnira, pri čemu su ostvarili neriješen rezultat odnosno pretrpjeli minimalan poraz. Na ovogodišnjem turniru nastupili su u sastavu: Robert Pavičić, Mislav Ante Omazić, Petar Sorić, Velibor Mačkić, Tomislav Baković, Tomislav Hernaus, Saša Jakšić i Ivan Šilhan.
Štafetno natjecanje u funkcionalnom treningu (program marinaca i trčanje) ponudilo je vrlo napeto nadmetanje između studentske i profesorske momčadi. Ipak, tijesna pobjeda je pripala studentima (Goran Lepušić, Luka Lenardić i Martin Kalinić) koji su za tek nešto malo više od 5 sekundi bili brži od konkurencije (Tomislav Baković, Tomislav Hernaus, Rebeka Danijela Vlahov). Obje ekipe ostvarili su izvrsna vremena vježbanja koja su na kraju bila ispod šest minuta.
U ostalim sportovima također su održani već tradicionalni sportski susreti između nastavnika i studentskih reprezentacija EFZG-a. U košarkaškoj utakmici studenti su pokazali bolju fizičku spremu i nakon ravnopravne dvije četvrtine na kraju slomili otpor protivničke momčadi te pobijedili rezultatom 70:53. U spomenutoj utakmici nastavnike su predstavljali: Ilko Vrankić, Davor Filipović, Tomislav Baković, Nikola Sambolić, Marko Čule, Krešimir Ivanda, Goran Koščak, Stjepan Martinovski, Mate Krišto te Mario Spremić (trener), dok su za studente nastupili: M. Martinović, F. Škugor, I. Levarda, L. Klarić, F. Novosel, Š. Klapan, M. Labaš, I. Galić i I. Kusalić.
U rukometnim susretima profesori EFZG-a su pokazali da se mogu ravnopravno natjecati s značajno mlađim studentima. Najprije su nastavnici odigrali utakmicu sa ženskom selekcijom EFZG-a koja je završila u njihovu korist s rezultatom 11:3. Nakon toga je uslijedila izuzetno napeta utakmica muških ekipa. U konačnici s(p)retnijim pokazali su se studenti koji su slavili s minimalnom razlikom 12:11. Treću utakmicu, koja je odlučila ukupnog rukometnog pobjednika, odigrali su nastavnici s mješovitom ekipom studenata. Rezultatom 17:8 slavili su profesori i tako odnijeli ukupnu pobjedu u rukometu. Za ekipu nastavnika nastupili su: Josip Mikulić, Tomislav Hernaus, Davor Filipović, Ilko Vrankić, Saša Jakšić, Zvonimir Šafranko, Velibor Mačkić, Marko Čule i Luka Lenardić (demonstrator – golman). Studentice su predstavljale: Leto, Škarica, Krpan, Čorić, Ivanda, Trope, Jakšić, Aliti i Ljubičić, a studente: Vrbić, Brzović, Grbešić, Čačić, Belionja, Ćurković i Šimović.
Konačno, održana je i odbojkaška utakmica, koja će biti zapamćena po tome što su profesori po prvi puta uspjeli svladati odbojkaški tim studenata. Ukupni rezultat je bio 2:0 u setovima (25:19, 25:20). Profesorski tim predstavljali su: Tomislav Hernaus, Saša Jakšić, Mira Krpan, Marko Čule, Luka Lenardić, Goran Lepušić i Goran Kukolj. Studentski odbojkaški tim nastupio je u mješovitom sastavu: S. Brnadić, E. Banić, M. Ugljarević, I. Vuković, M. Kalinić, N. Habunek, A. Šukurica i I. Findrik.
Ovogodišnji tjedan sportaša Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pokazao je svu raskoš sportskog duha i talenta, kako profesora, tako i studenata. Još jednom pokazali smo zajedništvo i potvrdili kakvo sportsko srce ima Ekonomski fakultet. Velike zahvale na pruženoj podršci upućujemo Upravi fakulteta i muškoj malonogometnoj reprezentaciji Fakulteta, kao i donatorima GNK Dinamo i Jamnici d.d. Veselimo se sljedećem Tjednu sportaša i ponovnoj prilici za neformalno druženje studenata i nastavnika.