Prezentacija stipendija kineske vlade 24. ožujka 2015. u 17.30h, Dvorana 39

Za akademsku godinu 2015./2016. Vlada Narodne Republike Kine ponudila je hrvatskim studentima mogućnost stipendiranja preddiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija ili dvosemestralne razmjene i stručnog usavršavanja u Narodnoj Republici Kini. Osim 13 stipendija koje Veleposlanstvo NR Kine daje u suradnji s  Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Veleposlanstvo je u mogućnosti dodatno osigurati 2 stipendije studentima isključivo Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Prezentaciju o stipendijama će  održati predstvnici Kineskog veleposlanstva na Ekonomskom fakuletu u utorak 24. ožujka 2015. u 17.30h, Dvorana 39.

Deatalji o prijavi za stipendiju:
Predaja prijava za stipendije obavlja se preko Ureda za međunarodnu suradnju do 3. travnja 2015. godine. Svi kandidati moraju se prijaviti putem on-line prijave na https://www.csc.edu.cn/Laihua/noticeen.html.
 
Prijava za stipendiju treba sadržavati sljedeće dokumente:
1) otisnuti ispunjeni on-line obrazac Zahtjeva za stipendiju Kineske vlade koji je dostupan na mrežnoj stranici https://en.csc.edu.cn/laihua/ (original i 3 preslike)
2) preslike dokumentacije o dosadašnjem školovanju; svjedodžbe o maturi ili diplome fakulteta s prijepisom i izračunatom prosječnom ocjenom (4 ovjerena prijevoda na engleski ili kineski jezik)
3) plan studija ili istraživanja na kineskom ili engleskom jeziku
4) 2 pisma preporuke škole ili sveučilišne ustanove na engleskom jeziku (original i 3 ovjerena preslike)
5) kandidati za muzički studij uz sve gore navedeno trebaju predati i CD sa svojim vlastitim izvedbama, a kandidati za umjetnički studij trebaju predati i CD sa svojim radovima (2 crteža, 2 slike u boji, 2 rada po izboru)
6) ispunjeni obrazac Liječnička potvrda o zdravstvenom stanju koji je dostupan na mrežnoj stranici https://en.csc.edu.cn/laihua/ i detaljna krvna analiza (4 ovjerene preslike, a original predati po dolasku na sveučilište u NR Kini)
7) motivacijsko pismo na kineskom ili engleskom jeziku
8) životopis na kineskom ili engleskom jeziku i presliku domovnice
 
S obzirom da se većina studijskih programa provodi na kineskom jeziku, stipendistima koji ne vladaju kineskim jezikom osigurava se učenje kineskog jezika u NR Kini u trajanju od jedne akademske godine prije početka provedbe studijskog programa.
 
Popis i detaljna informacija sveučilišta može se naći na web stranici:
https://www.csc.edu.cn/Laihua/universitysearchen.aspx?flag=&provinceId=1&cityId=61&keyword=
Na toj web stranici studenti mogu prema sjedištu i kategoriji pretražiti sveučilište na koja bi se željeli upisati. Prepreočuju se sveučilišta sa zvjezdicama i s oznakom “211” ili “985”.