Veliki međunarodni uspjeh studentica zagrebačke ekonomije

 Veliki međunarodni uspjeh studentica zagrebačke ekonomije
 
Ana Burica i Josipa Maijć, mlade i uspješne studentice Bachelor Degree in Business i Master in Managerial Informatics studija na  Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, svojim novim projektom  Teddy The Guardian postigle su još jedan značajan uspjeh na međunarodnom tržištu.
Riječ je o projektu kojim studentice žele spojiti bogatu hrvatsku tradiciju u tekstilnoj industriji s novim tehnološkim mogućnostima koje pružaju certificirani medicinski senzori, a koji se upravljaju kroz sustave otvorenog koda. Teddy The Guardian je plišani medvjedić izrađen od  organskih materijala, koji u sebi ima ugrađene medicinske senzore pomoću kojih se djeci mjere otkucaji srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesna temperatura. Podaci se  bežičnom tehnologijom šalju na mobilnu aplikaciju roditeljima.
Velik potencijal ovog projekta potvrđuje i činjenica da se spomenuti hrvatski projekt uvrstio među pobjednike međunarodnog Seedcamp* Weeka u Londonu,  a studentice su odmah dobile brojne ponude za financiranje daljnjeg razvoja poslovne ideje.  Ovaj kompleksan proizvod razvijaju uz pomoć vrhunskih mentora iz SAD-a, Japana i Austrije koje su upoznale kroz studij u inozemstvu kao i brojna međunarodna informatička natjecanja gdje su osvojile brojne nagrade. Potpisale su i ugovor o partnerstvu s Deusche Telecom-om i osigurale šest mjeseci financiranja daljnjeg razvoja. Kako bi i dalje uspješno radile na razvijanju projekta  Ana Burica i Josipa Maijć trenutno borave u Londonu gdje su osnovale i svoju tvrtku u Tech Cityu, tehnološkom parku u istočnom Londonu kojeg su prvi put posjetile u svibnju predvođene prof. dr. sc. Mariom Spremićem. 
O velikom uspjehu mladih poduzetnica i njihovom novom projektu Teddy The Guardian izvjestili su i brojni svjetski mediji kao što su američki i japanski TechCrunch, Le Monde, ELLE, NY Daily News, ORF.
Podsjetimo, Ana Burica i Josipa Maijć odabrane su od strane Europske komisije među mlade i uspješne ljude iz Hrvatske te je kroz priču o njihovim postignućima predstavila Hrvatsku kao 28. članicu Europske unije. Osim toga, iza studentica je još jedan uspješan projekt – iDerma, inovativno softversko rješenje  koje dermatolozima i ostalim medicinskim organizacijama omogućuje prikupljanje podataka o pacijentima i praćenje terapije na jedinstven i iznimno personaliziran način. Oba oba start-up-a (iDerma i Teddy The Guardian) nastala su u sklopu nastavnog procesa na BDiB i MMI studiju  te kombiniraju inovativna rješenja i modernu informacijsku tehnologiju.
 
  
*Seedcamp je tvrtka s jednim od najuspješnijih akceleracijskih programa u Europi jer uspijeva osigurati financiranje za čak 83 posto startup tvrtki o kojima vodi brigu.
  
Izvor: www.netokracija.hr