EFZG partner u Leonardo da Vinci projektu "SLIM - Stimulating Learning for Idea-to-Market"

Ekonomski fakultet Zagreb kao partner projekta Leonardo da Vinci dobio je dvogodišnju financijsku potporu za izvođenje projekta "SLIM Stimulating Learning for Idea-to-Market". Riječ je o projektu koji je financiran od strane Europske komisije, a nositelj projekta je Manchester Metropolitan University (MMU). Od ukupno osam partnera čak četiri ih je iz Hrvatske – Sveučilište u Rijeci, Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci, Arenda d.o.o. Zagreb i EFZG. Koordinatorica navedenog projekta je prof.dr.sc. Marina Dabić.

Cilj Leonardo da Vinci multilateralnih projekata „Prijenos inovacija” je poboljšati kvalitetu i privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (VET) u zemljama sudionicama prijenosom postojećih inovacija u novo zakonodavno, sustavno, sektorsko, jezično, društveno-kulturološko ili geografsko okruženje kroz rad s međunarodnim partnerima. Projekti za prijenos inovacija stvaraju sinergije korištenjem postojećih inovacija u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.
Rezultat ove suradnje pružit će prilagođen obrazovni alat – e- tečajeve, omogućujući malim i srednjim poduzećima da komercijaliziraju svoje ideje i zaštite svoje znanje.