Ekonomski fakultet - Zagreb
Natječaj za stipendije: Sveučilište u Sankt Petersburgu, ljetni semestar ak. god. 2012./2013.

Natječaj za stipendije: Sveučilište u Sankt Petersburgu, ljetni semestar ak. god. 2012./2013.

Temeljem sporazuma o bilateralnoj razmjeni između Sveučilišta u Sankt Petersburgu i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) stipendije za ljetni semestar ak. god. 2012./2013. za preddiplomske i diplomske studijske programe ponuđene na tom sveučilištu.

Rok za prijavu: 1. listopada 2012.

Za stipendije se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu preddiplomskog ili diplomskog studija s dobrim uspjehom u studiju i znanjem ruskog jezika koje dokazuju odgovarajućom potvrdom.

Sveučilište u Sankt Petersburgu stipendiste će osloboditi plaćanja školarine. Sveučilište u Zagrebu dodjeljivat će stipendistima mjesečnu potporu od 2970,00 kuna.

Prosječni troškovi života za studente u Sankt Petersburgu iznose cca. 500 EUR mjesečno.

Zainteresirani kandidati trebaju do ponedjeljka, 01. listopada 2012. u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10 000 Zagreb dostaviti sljedeće dokumente:

• molbu na hrvatskom jeziku

• životopis na hrvatskom i ruskom jeziku

• opis studijskih planova na Sveučilištu u Sankt Petersburgu na hrvatskom i ruskom jeziku

• preporuku dvaju profesora matičnog fakulteta na ruskom ili engleskom jeziku

• prijepis ocjena položenih ispita

• potvrdu o upisanom semestru

• potvrdu o znanju ruskog jezika (studentima ruskog jezika nije potrebna)
 

Podrobnije obavijesti o Sveučilištu u Sankt Petersburgu dostupne su na adresi: https://ifea.spbu.ru/int/en/for-partners/for-our-partner-universities/student-exchange.html.

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabrane kandidate/kandidatkinje Sveučilište u Zagrebu predlaže stranome sveučilištu, koje donosi konačnu odluku o njihovom prihvaćanju.
 
Rezultati natječaja bit će objavljeni na internet stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, https://international.unizg.hr.

Osoba za kontakt: Ružica Bruvo, stručna suradnica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail bruvo@unizg.hr tel. 4698 107.