Zlatni indeks 2012.

Drugu godinu zaredom dodjeljuje se jedinstvena nagrada Zlatni indeks, projekt za koji vjerujemo da može snažnije povezati obrazovanje i gospodarski sektor, dodatno potaknuti poduzeća na uključivanje u akademski život i pružanje prilika studentima, te na posljetku podići standard kvalitete studiranja u Hrvatskoj. Nakon iznimno uspješne prve godine, mnoštva prikupljenih potpora, 30 prijavljenih poduzeća i 11 podijeljenih nagrada, nastavljamo odlučno naprijed k ostvarenju još viših ciljeva i stvaranju tradicije dodjeljivanja ove nagrade.
Ovaj projekt organizira studentska udruga eSTUDENT, u suradnji sa Studentskim zborom te studentskim udrugama ELSA, Financijski klub, IAESTE, IAAS, SSHLZ i EMSA.
 
I ove će godine studenti, predstavljani od strane već spomenutih studentskih udruga koje čine povjerenstvo, nagrađivati poduzeća koja su svojim sredstvima i aktivnim sudjelovanjem u akademskom životu omogućila kvalitetnije obrazovanje i povezivanje studenata sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom. Nagrađivanje će se vršiti u svakoj od sedam kategorija nagrada, a na natječaj se mogu prijaviti mala i srednja poduzeća te velika privatna i velika javna/mješovita.
 
Važnost ovoga projekta prepoznali su i ove godine Predsjednik RH, Hrvatska gospodarska komora, Sveučilište u Zagrebu te Hrvatska udruga poslodavaca, koji su davanjem svoje potpore dodatno uvećali njegovu vrijednost. Također, sklopljeno je medijsko partnerstvo sa MojPosao i Educentar, partneri projekta su Hendal, iStudio i NZPUSS, a INA je postala sponzor projekta.
 
Natječaj za prijavu poduzeća započinje 13. veljače 2012. godine. Na prijavu se pozivaju sva poduzeća, koja svojim radom, djelovanjem i svim ostalim aktivnostima, na bilo koji način sudjeluju u studentskom životu, potpomažu aktivnosti udruga ili sudjeluju u nekim od njihovih projekata. Prijave se mogu izvršiti na web stranici www.zlatniindeks.com, a rok za prijavu i dostavu dokumentacije završava 15. ožujka 2012. godine.