Obrazovna savjetovanja za upis na vrhunska američka sveučilišta

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) će tijekom siječnja, uz pomoć bivših studenata američkih sveučilišta, organizirati niz besplatnih savjetovanja za upis na studij u SAD-u, te pripremne tečajeve za polaganje testova za prijavu na američka sveučilišta. IRO je ovlašteni EducationUSA centar za Hrvatsku za pružanje informacija o mogućnostima studiranja u SAD-u koji podupire U.S. State Department. Sve informacije o savjetovanjima i tečajevima dostupne su na www.iro.hr.
 

Obrazovna savjetovanja u IRO-u provode bivši studenti američkih sveučilišta i stručni obrazovni savjetnici. Savjetovanja će se odvijati svaki tjedan u siječnju prema sljedećem rasporedu:
  • četvrtak, 19.01.2012. od 19:00-20:00 sati:
    „Vodič kroz studij u inozemstvu“, Sandra Dobrić, obrazovna savjetnica u IRO-u 
  • četvrtak, 26.01.2012. od 18:30-19:30 sati:
    „Kako, zašto i gdje studirati u SAD-u?“, Michele Doyle, alumna Sveučilišta u Wisconsinu – Madison
  • utorak, 31.01.2012. od 18:30-19:30 sati:
    „Upis diplomskog i poslijediplomskog studija u SAD-u“, Richelle Bernazolli, alumna Sveučilišta u Illinoisu
 
Predavanja se održavaju u prostorijama IRO-a, Preradovićeva 33/I.kat, Zagreb i to na engleskom jeziku (osim savjetovanja „Vodič kroz studij u inozemstvu“ koje se održava na hrvatskom jeziku). Ulaz na sva događanja u IRO-u je slobodan uz obaveznu prethodnu predbilježbu na iro@iro.hr, dok se virtualnim savjetovanjima mogu pridružiti svi članovi Facebooka bez prethodne predbilježbe.
 
Pored obrazovnog savjetovanja, u siječnju će se također održavati pripremni tečajevi za polaganje standardiziranih testova potrebnih za upis na studijske programe u SAD-u: TOEFL iBT, GRE General i GMAT. Informacije o upisima na tečajeve nalaze se ovdje: https://www.iro.hr/hr/edukacijske-usluge/pripremni-tecajevi/.