Obilježen Dan Ekonomskog fakulteta 01.12.2011.

Zagreb, 1. prosinca – Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečanim programom obilježio je 91. obljetnicu i Dan Fakulteta. Ovim Danom Ekonomski fakultet - Zagreb obilježava sustavni početak izučavanja temeljnih ekonomskih disciplina. Povodom Dana Fakulteta uručene su nagrade za znanstveni rad iz područja ekonomskih znanosti “Mijo Mirković” koja se dodjeljuje u četiri kategorije i nagrada “Ferdo Spajić” za najbolji znanstveni magistarski rad iz područja računovodstva. Najboljim studentima Eko

  
Ekonomski fakultet proslavio Dan fakulteta


Zagreb, 1. prosinca – Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečanim programom obilježio je 91. obljetnicu i Dan Fakulteta. Ovim Danom Ekonomski fakultet - Zagreb obilježava sustavni početak izučavanja temeljnih ekonomskih disciplina.

Prof. dr. sc. Tonći Lazibat, dekan Ekonomskog fakulteta u svom je govoru istaknuo brojne iskorake provedene u posljednjih godinu dana, posebno naglasivši važnost znanstveno - istraživačkog rada, postignuća na području međunarodne suradnje s uglednim svjetskim institucijama kao i razvoj novih studijskih programa te provođenje brojnih projekata u koje su uključeni profesori s Ekonomskog fakulteta Zagreb.
„Danas s ponosom mogu reći da je Ekonomski fakultet kroz svoje studente, profesore, suradnike integriran u sve segmente društva. Zapravo, teško je pronaći neku organizaciju u RH u kojoj nije zaposlen netko od naših studenata ili neku visoku gospodarsku i političku dužnost koju nije ili neće obnašati netko od završenih studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Također, ne postoji visoko ekonomsko učilište u RH kojem na neki način u osnivanju, realizaciji ili barem recenziji programa nije pomogao Ekonomski fakultet Zagreb“, istaknuo je dekan Lazibat.

Povodom Dana Fakulteta uručene su nagrade za znanstveni rad iz područja ekonomskih znanosti “Mijo Mirković” koja se dodjeljuje u četiri kategorije i nagrada “Ferdo Spajić” za najbolji znanstveni magistarski rad iz područja računovodstva. Najboljim studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu uručene su Dekanove nagrade za uspjeh na studiju, pisane radove te izvannastavne aktivnosti.

Prigodnom programu povodom obilježavanja Dana Ekonomskog fakulteta prisustvovali su brojni uvaženi gosti među kojima Ankica Marinović, izaslanica Predsjednika RH, Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog Sveučilišta, zatim Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Želimir Janjić, izaslanik Ministra znanosti, obrazovanja i športa i državni tajnik, Petar Mišević, predstojnik Ureda vijeća za nacionalnu sigurnost, Ante Galić, predsjednik Upravnog suda, Petro Melnyk, rektor Nacionalnog sveučilišta državne porezne službe Ukrajine i prorektor Nikola Dorošenko, Oleksandar Levchenko, veleposlanik Ukrajine te ostali predstavnici veleposlanstava, gospodarskih i društvenih subjekata grada Zagreba i RH, dekani i prodekani fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i BiH.

Svečanost Dana Fakulteta uveličana je prigodnim programom u izvedbi glazbenog teatra BelCante i klape Ragusa.


Fotogalerija >>>