Ekonomski fakultet - Zagreb
Stipendije za hrvatske studente na vrhunskim njemačkim sveučilištima

Stipendije za hrvatske studente na vrhunskim njemačkim sveučilištima

STIPENDIJE ZA HRVATSKE STUDENTE NA VRHUNSKIM NJEMAČKIM SVEUČILIŠTIMA
Potpune stipendije dodjeljuju se dvogodišnje diplomske i trogodišnje doktorske studije   
 
Uz potporu programa stipendiranja Zaklade Otvoreno društvo i DAAD-a, hrvatski studenti po treći puta imaju priliku studirati na prestižnim njemačkim sveučilištima poput Humboldt-Universität Berlin, Universität Konstanz, Universität Bremen  i Universität Düsseldorf. Novi natječaj objavljen je na internetskom portalu www.stipendije.info, a program stipendiranja predstavit će se i na Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude 19. listopada 2011. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.
 
Njemačka služba za razmjenu studenata i znanstvenika (Deutscher Akademischer Austausch Dienst - DAAD) i Zaklada Otvoreno društvo (Open Society Foundations - OSF) dodjeljuju potpune stipendije za diplomski (dvogodišnji) ili poslijediplomski doktorski (trogodišnji) studij u području društvenih i humanističkih znanosti na njemačkim sveučilištima. Na diplomskoj razini studija, kandidati se mogu prijaviti na jedan od 22 studijska programa u aktualnim područjima poput europskog i međunarodnog prava, globalne političke ekonomije i europskih ekonomskih studija. Doktorski kandidati prijavljuju se za stipendije za bilo koje njemačko sveučilište na kojem imaju osiguranu potporu mentora u području pojedinih društvenih i humanističkih disciplina. Potpune stipendije pokrivaju sve troškove studija u Njemačkoj: putovanje, školarinu, stanovanje i sl.
 
Program OSF/ DAAD u Hrvatskoj administrira DAAD u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja. Natječaj je objavljen na internetskom portalu www.stipendije.info, a posjetitelji Sajma stipendija i prateće obrazovne ponude dodatne detalje o uvjetima prijave mogu saznati na štandu DAAD-a.
 
Rok za predaju prijava Njemačkom veleposlanstvu u Zagrebu je 31. listopada 2011. 
    
https://www.stipendije.info/hr/natjecaji/daad-osi_program_scholarships_for_masters_and_phd