Odlazak prof. dr. sc. Aleksandra Bogunovića

Prof.dr.sc. Aleksandar Bogunović, redoviti profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj preminuo je u petak 10.06.2011. nakon kratke i teške bolesti. Komemoracija u spomen prof. dr. sc. Aleksandru Bogunoviću bit će u utorak 14.06.2011. u 10:00 sati u dvorani 3 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a ispraćaj će biti u 13:00 sati na krematoriju na Mirogoju.

 Prof. dr. sc. Aleksandar Bogunović redoviti je profesor na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Rođen je 26.06.1944. godine u Rašteviću, općina Benkovac. Osnovno školovanje završio je u rodnom mjestu. Srednju školu završio u   Zadru, a  ekonomski fakultet u Zagrebu 1968. godine. Sredinom 1974. godine, magistrirao je završivši poslijediplomsku školu na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu, obranivši rad pod naslovom: 'Disproporcije u razvoju pojedinih područja SR Hrvatske'. 20. 04. 1978. godine obranio je doktorsku disertaciju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu pod naslovom: 'Regionalni aspekt razvoja-regionalna razvijenost SR Hrvatske i proizvodnost rada'.

 Prof.dr. Aleksandar Bogunović u svojoj znanstvenoj i stručnoj praksi sudjelovao je na brojnim znanstvenim i stručnim skupovima ekonomista, autor je i koautor šest sveučilišnih udžbednika i preko 70 studija i članaka objavljenjih u domaćim i stranim časopisima iz područja makroekonomije i regionalne ekonomije.

 Na stranicama Katedre za makroekonomiju i gospodarski razvoj dostupni su detaljan životopis te  popis odabranih radova kolege Bogunovića.

 Komemoracija u spomen prof. dr. sc. Aleksandru Bogunoviću bit će u utorak 14.06.2011. u 10:00 sati u dvorani 3 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a ispraćaj će biti u 13:00 sati na krematoriju na Mirogoju.

Fotogalerija komemoracije